JazzMa

Friss Hírek

Ruby Tuesday2024. május 07.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

A Budapest Jazz Club vezetőségének köszönetnyilvánítása

A www.jazzma.hu-n kedden reggel (https://www.jazzma.hu/hirek/2023/06/27/bezart-bezarattak-a-budapest-jazz-club), majd szerdán reggel (https://www.jazzma.hu/hirek/2023/06/28/peticio-a-budapest-jazz-club-ujranyitasaert-nyilt-level-karacsony-gergely-fopolgarmester-urnak) megjelent írásoknak –legalább is én így gondolom!- is volt némi ráhatása a döntéshozókra! – A szerk.

Kedves Védelmezőink!

Kedden jelentős médiavihart keltettünk, illetve a Fővárosnál politikai erők közötti kritikus vita alakult ki a BJC bezárása kapcsán. Ennek eredményeképpen tudomásunk szerint még aznap este megszületett a tűzoltó döntés, a lecsökkentett támogatás által is okozott helyzet ilyetén orvoslásáról (csak pontosításként, a támogatás most megszavazott 10 milliós „visszanövelése” tudomásunk szerint engedményezéssel a Főváros saját vagyonkezelő cégéhez kerül utalásra).

Szerdán kora délelőtt még a petíció megírása előtt kaptuk a hírt, hogy az azóta ismert javaslatot a közgyűlésre előterjesztik, annak megszavazása még bizonytalan volt, illetve a klub azóta sincsen még birtokban, nem ismerjük a pontos újraszerződési feltételeket, még zajlanak az események. Ezért is feltétlen szükséges volt a petíció, a folyamatokat erősítő lépés, köszönjük mindenkinek a hangot, hangerőt.

A szeretett klub újranyitásán túl a fenntartás nehézségei azonban egyáltalán nem oldódtak meg, nyilván minden fronton fejlődnünk és az új gazdasági helyzetekhez a lehetőséghatárokig alkalmazkodnunk kell. A most előállt helyzetet a BJC a jazz-műfaj és a klub kultúrpolitikai pozíciójának erősítésére fogja használni, nem állunk meg! Még egyszer szeretettel és nagyon köszönjük Nektek, hogy kiálltatok a klub mellett és támogattátok a BJC mielőbbi újranyitásának közös ügyét!

A Budapest Jazz Club vezetősége

bjc-logo.jpg

Vissza a hírekhez