JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Hangcunami, Premecz Organ Trio, 91. DzsesSzerda

Tatabányát elöntötte a jazz-funk, jazz-blues hangözön, amelyet a trió tagjai, azaz Premecz Mátyás (Hammond orgona), Zádor Tamás (gitár), és Badics Márk (dob) szabadítottak a közönségre, úgymond „közkívánatra”, miután az említett zenészek nyári boglári koncertjének híre – alpolgármesterünk révén – a tatabányai koncertsorozat szervezőihez is eljutott. Szerencsénkre jazzkedvelő városvezetésünk van, nemcsak helyettese, de a polgármester asszony is rendszeres látogatója a DzsesSzerdáknak.

Egy kivétellel (Slide Hampton – Frame for the Blues) saját számokat játszottak, a közönség lelkes(ítő) tapsának is köszönhetően jó sokáig, azaz mintegy egy és háromnegyed órán keresztül.

o.JPG

A címek közlésével nem mindig bajlódott a zenekarvezető, de azért néhányat megtudtunk: „Next One’s on Me”, „Family Blues”, „Nahát babám”, „Chicken Pressure”. Utóbbiban a minimális dobfelszereléssel turnézó Badics Márk csirkehangutánzással nevettette meg a hallgatóságot, akiket a refrén „éneklésére” is rávett a trió.

d-3.JPG

Ugyanakkor Badics Márk azt is megmutatta, hogy a túlzásba nem vitt felszereléssel is nagyszerűen tudja kísérni a zenésztársakat, sőt dobszólót játszani sem lehetetlen.

Persze a prímet az orgona és a gitár vitte, többnyire elsöprő lendülettel és virtuozitással, bár különösen a fent említett örökzöldben és a ráadásban azt is szemléltették, milyen finoman és érzékenyen is tudnak játszani.

g-2.JPG

Külön öröm volt hallani, ahogy Zádor Tamás ízléses pedálhasználattal gazdagította a hangzást, ellentétben azon kollégáival, akik időnként értelmetlenül és öncélúan csikarnak ki idegborzoló hangokat mindenféle taposást igénylő elektronikus ketyerék alkalmazásával.

t.JPG

Örömzenét hallottunk vidám, mosolygó zenészek előadásában. Hiányérzetem csak amiatt van, hogy a nyáron beharangozott LP még nem jelent meg, vagy nem hoztak belőle.

Évzáró december 13-án a helyi Black Diamond Big Band és Kamilka fellépésével.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez