JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Három világsztár egy este Veszprémben

2023. november 16-a, csütörtök Veszprém Jazz Fesztivál (16-19.). Egymás után Erik Truffaz, Bill Frisell, és Manu Katché az esemény első napján! Ez még a legnagyobb fesztiválokon is ritka.

image1-96.jpg

image2-64.jpg

Kis bosszúság a koncertek előtt: a “karkötőt” egy másik épületben, nem kis sorbanállás után lehet megkapni.

image4-46.jpg

Aztán jöhet a Hangvilla Nagytermében az Erik Truffaz Quintet. Műsorukon az idén, a Blue Note-nál megjelent két, filmzenéket feldolgozó album: a Rollin’ és a Clap!. Kitűnő hangzás, kellemes, ismert dallamok, jellegzetes trombitahang.

image5-42.jpg

image7-29.jpg

image8-25.jpg

ET a Hangvilla kirakatában - és a koncerten.

Aztán le az Expresszóba: Bill Frisell Trio. Thomas Morgan bőgőzik, Rudy Royston dobol. Egy kis “bemelegítés” után a megszokott magas színvonal, és - szintén - a jellegzetes stílus. Érdekesség: ritkán fordul elő, hogy a főnök hátrább álljon, mint a többiek.

image9-12.jpg

image10-12.jpg

Vissza a Nagyterembe - Manu Katché Quartet! Sting, Al Di Meola és Jan Garbarek zenésztársa ezúttal saját négyesével játssza magas színvonalú fúziós muzsikáját - remek szólókkal, MK kiemelkedő hangszertudásával.

Szólói, éneke, kísérete a (közel) teltházas teremben nagy sikert arat.

image11-6.jpg

image12-3.jpg

Ez történt a fesztivál első napján - mások mellett. Zárás vasárnap, szombatra a teljes árú napijegy és a teljes árú bérlet már mind elkelt.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez