JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Jazz Lasszó és Workshopok Erdélyben (2015 március)

A Bordás József-Borbély Mihály-Gyárfás István „jazz hittérítő trojka” 3 nap alatt nagyon sokat tett a Magyar Jazz Szövetség taglétszámának bővítéséért. És egyáltalán nem mellesleg workshopoztak is. Alább Bordás József (a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja) útibeszámolóját olvashatják! – A szerk.

erdelyi-workshopok-13.jpg


Március 20-án volt az első Jazz Lasszó Erdélyben, ami igen nagy sikerrel zajlott és 6 új taggal bővültünk.


Március 21-én volt a turnénk második napja, ami igen jól sikerült Sepsiszentgyörgyön.

11 órától 14 óráiig tartottunk zenekari gyakorlatot, majd ebéd után 15 és 16 között külön kérésre a dobosoknak én tartottam egy workshopot. 16-tól 18-ig folytattuk a zenekarit, illetve a felkészülést az estére. Vacsora után 21-től jött a koncert és a Jam. Misi és Gyafi is igen jól érezték magukat főleg, hogy a dob workshop gázsimat elosztottam közöttük. A gázsim, amit egy apuka hozott igen nagy szeretettel kétszerfőzött volt és szilva.

Újabb 7 fővel bővült a szervezet, így már 13 főt lasszóztunk be.


A Jazz Lasszó harmadik napján Székelyudvarhelyen a G-Pont elnevezésű zenész szórakozóhelyen már az érkezésünkkor  szólt a jazz. Nem megszokott jelenség, hogy egy jazz klubban délután három órakor jam legyen, de a helyi muzsikusok nagyon várták már a közös munkát.

A workshop 15-kor kezdődött és szinte belefolyt a koncertkezdésbe. Igen sokan jöttek el már délután is, ami estére gyakorlatilag megnégyszereződött.

Borbély Mihály „Erdélyi Blues” című dalát tárogatón játszotta, amit Gyárfás Istvánnal közösen adtunk elő. A trió utána kibővült, és a koncert végére már az összes zenész a színpadon állt. A közönség, mint az eddigi összes helyen, igen lelkes és zeneértő volt. Igazán jól éreztük magunkat.


Összegezve a Jazz Lasszó Határok Nélkül Erdélyi Turné elnevezésű koncertsorozat igen jó hangulatban és eredményesen zajlott. A Magyar Jazz Szövetség 15 új taggal bővült, és a két ország közti zenei határokat átlépve eggyé vállhatott a határon túli magyarság és hazánk muzsikusai.

A kiváló hangulatot a gasztronómiai élmények csak fokozták. A kihagyhatatlan csorba leves és a pityókás kenyér védjegye a tájegységnek.

A rendezvény megvalósításában a Nemzeti Kulturális Alapnak és  Lázár-Prezsmer Endrének szeretnénk köszönetet mondani, illetve megköszönni a médiatámogatást a Jazzma.hu-nak  a Magyar Jazz Szövetség nevében.


erdelyi-workshopok-2015.jpg


erdelyi-workshopok-2.jpg


erdelyi-workshopok-3.jpg


erdelyi-workshopok-4.jpg


erdelyi-workshopok-5.jpg


erdelyi-workshopok-6.jpg


erdelyi-workshopok-7.jpg


erdelyi-workshopok-8.jpg


erdelyi-workshopok-9.jpg


erdelyi-workshopok-10.jpg


erdelyi-workshopok-11.jpg


erdelyi-workshopok-12.jpg

Vissza a hírekhez