JazzMa

Friss Hírek

Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

iF10 – második este

A Trio Midnight és Bacsó Kristóf közös estjével folytatódott a születésnapi hangversenysorozat 2017. szeptember 8-án, pénteken este a Ráday utcában.

Mi a hasonlóság Gyárfás István és Balázs Elemér között?

Mind a ketten fantasztikus jazz-zenészek, mint ahogyan az elmúlt két napban erről az iF gyakori vendégei ismét meggyőződhettek. De ezt tudtuk eddig is..

Mind a ketten olyan trióval érkeztek, ahol egyetlen percig sem három ember állt a színpadon. Péntek este a Trio Midnight összes számában játszott Bacsó Kristóf is, így az Oláh Kálmán, Egri János és Balázs Elemér alkotta együttes ezúttal zongora-bőgő-dob-szaxofon quartettként muzsikált.

A standardek megközelítésében nem hasonlítottak egymásra… A Trio Midnight tagjai nagyobb levegőjű számokat játszottak, sokkal hosszabb improvizációs körökkel, ez a bővebb kifejtés azonban sosem volt szószátyár, hanem inkább izgalmas és elkápráztató. A befejezés többször is egy-egy terjedelmesebb, közösen létrehozott szakaszba torkollott, ezek a lezárások különösen érdekes perceit adták az estnek. A négy zenész rendkívüli összeszokottsággal, elementáris erővel és magával ragadó lelkesedéssel muzsikálta végig a koncertet, zajos sikert aratva a láthatóan és hallhatóan értő közönség előtt.

De hogy mi akkor az a hasonlóság, amire a kezdő sor utal? Gyárfás István és Balázs Elemér is úgy nyilatkozott, hogy talán legkedvesebb játszóhelye az iF. S mivel mindketten belekerültek abba a három együttesbe, akik a jubileumi sorozaton játszhattak, ezért joggal bízhatunk benne, hogy lesz még folytatás. Így legyen!


01.JPG


02.JPG


03.JPG


04.JPG


05.JPG


06.JPG


07.JPG


08.JPG


09.JPG

Vissza a hírekhez