JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Ma este a BJC-ben mutatkozik be az új Juhász Márton Quartet

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2013. NOVEMBER 29-én, 20.00 órai KEZDETTEL a JUHÁSZ MÁRTON QUARTET-tel örvendezteti meg a nagyérdeműt!

juhasz-marton-2013.jpg


A dobos JUHÁSZ MÁRTON (1987), aki magyarországi díjnyertes tanulmányai után Londonban, majd a világhírű bostoni Berklee School of Music-ban tökéletesítette tudását, hatalmas amerikai és európai tapasztalattal gazdagodva tért vissza Magyarországra. Saját együttese élén és a Gayer Mátyás Trió tagjaként is óriási sikereket aratott Londonban, ahol egyebek közt a 2011-es novemberi 3-napos fesztivál keretében a legendás angol suaxofonost, Peter King-et kísérte. Saját együtteseivel rendszeresen turnézik Európa-szerte. Ő vezeti a kortárs jazzt produkáló Piano Bench, valamint az Afro-European Playground afro jazz-rock formációt.

A szaxofonos ÁVÉD JÁNOS az egyik legeredetibb fiatal magyar zenész, született újító. Roppant sokoldalú muzsikus, aki bármilyen anyagból lenyűgöző zenét alkot. Tehetséges zeneszerző, akit tavaly beválasztottak a European Saxophone Ensemble-ba, amellyel sikeresen turnézott, majd a legendás londoni 606-ban szólistaként aratott sikert.

A 21 éves zongorista GAYER MÁTYÁS nemzedékének egyik legszédületesebb tehetsége. A közönséget és zenésztársait egyaránt lenyűgözI nem is annyira az egyébként fantasztikus technika, hanem az eredetiség, amellyel a legismertebbb standerdeket is a magáévá varázsolja. Az egyik lemezcég tehetségkutatója e sorok írójának füle hallatára megjegyezte: “Nem szeretek ilyeneket mondani, de ez a fiú potenciális világsztár!”. Matyi jelenleg Grazban tanul.

Bőgőn BARCZA HORVÁTH JÓZSEF, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánknak is egyik legjobbja játszik. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.

SZERETETTEL VÁR MINDNYÁJATOKAT A HARMÓNIA JAZZMŰHELY (KEREKES GYÖRGY ÉS PALLAI PÉTER).

Vissza a hírekhez