JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Hódolatunk Nikike!

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2013. DECEMBER 20-án, PÉNTEKEN 20.00 órai KEZDETTEL a SZŐKE NIKOLETTA QUARTET-tel örvendezteti meg a nagyérdeműt!

nikoletta-szoke.jpg


A 2005-ös Montreux Nemzetközi Jazz Fesztiválon  a 30 év alatti énekesek világvetélkedőjén első díjat kapott a magyar énekesnő SZŐKE NIKOLETTA, aki a közönségdíjat is elnyerte. Niki egyike azon ritka művésznőknek, akit nem csak a közönség, de a szakma is ajnároz. Kétségkívül ő a legnagyobb új énekes tehetség ebben az országban. New Yorkban és Londonban is koncertezett hatalmas sikerrel, de még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már a negyedik albuma kel el többezres példányszámban.  Budapesten Bobby McFerrin-nel duettezett. )Na és mit gondolnak, ez hogyan jött létre? Úgy, hogy a JazzMa.hu főmunkatársa, Szász Gabriella és Bobby főmunkatársa, Linda Goldstein közösen kiválasztotta őt! – A szerk.) A dobos kivételével ugyanazokkal a zenészekkel lép fel nálunk is, mint akikkel meghódította Japánt.

A zongorista SZAKCSI LAKATOS RÓBERT 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. 2005-ben, az avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró elsőséget. Az ő szóló és trió lemezei szintén Japánban tarolnak.

Bőgőn Niki férje, BARCZA HORVÁTH JÓZSEF, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánknak is egyik legjobbja játszik. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.

A dobos JUHÁSZ MÁRTON, aki magyarországi díjnyertes tanulmányai után Londonban, majd a világhírű bostoni Berklee School of Music-ban tökéletesítette tudását, hatalmas amerikai és európai tapasztalattal gazdagodva tért vissza Magyarországra. (Az egyetlen magyar jazzdobos, aki a Berklee-n diplomázott! Méghozzá tavaly… - A szerk.) Saját együttese élén és a Gayer Mátyás Trió tagjaként is óriási sikereket aratott Londonban, ahol egyebek közt a 2011-es novemberi 3-napos fesztivál keretében a legendás angol szaxofonos Peter King-et kísérte.

SZERETETTEL VÁR MINDNYÁJATOKAT A HARMÓNIA JAZZMŰHELY (KEREKES GYÖRGY ÉS PALLAI PÉTER)

Vissza a hírekhez