JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A Harmónia Jazzműhely szeptember 5-én nyitja az őszi évadot a BJC-ben

A Pallai Péter-Kerekes György páros ismét „nagy dobással” kezd neki az új (2014-2015-ös) szezonnak! – A szerk.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2014. SZEPTEMBER 5-én, PÉNTEKEN 20.00 órai KEZDETTEL NYITJA AZ ŐSZI ÉVADOT, SŐT – KIVÉTELESEN – MÁSNAP,  SZEPTEMBER 6-án, SZOMBATON  IS A MI RENDEZVÉNYÜNK LESZ SORON

A RÉSZLETEK ALÁBB:

A PÉNTEKI ÉVADNYITÓN A SZAKCSI TRIÓ örvendezteti meg a nagyérdeműt!


szakcsi.jpg


Nem fogjuk megsérteni közönségünket azzal, hogy elmondjuk, ki is a magyar jazzélet kiválósága, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongorista SZAKCSI LAKATOS BÉLA. Aki hozzánk jár, az tudja, aki pedig most jön először, az szerencséjére megtudja. Ebben az all-star trióban PECEK LAKATOS KRISZTIÁN bőgőzik, aki már 13 éves kora óta (!), amikor megnyerte az országos jazzbőgő versenyt, az élvonalban van.  A trió harmadik tagja az elképesztően sokoldalú ütős/dobos/énekes EMILIO.


SZOMBATON A KIVÁLÓ ANGOL ZENEKAR, AZ IMPERIAL COLLEGE BIG BAND muzsikáját élvezhetitek.

A jó nevű brit egyetemek zöme nagyszerű, lelkes jazz zenekarokat állít ki évről évre. Pár évvel ezelőtt hallhatták a BJC-ben a cambdridgei egyetem csodálatos big bandjét. Ez alkalommal a Cambridge University Jazz Orchestra nagy riválisa, a londoni Imperial College Big Band látogat a magyar fővárosba erre az egyetlen estére. Ez a nagyszerű csapat, illetve ennek különböző korábbi változatai már nagy sikerrel szerepeltek a legrangosabb londoni jazz klubokban, a londoni jazz fesztiválon, a sanghaji világkiállításon, továbbá Berlinben, Prágában, Krakkóban és az Isztambuli Jazz Fesztiválon is. Az ICBB most már évente indul európai turnéra. A cambridgei vetélytársaktól hallottak sok jót a BJC-ről és Magyarországon kifejezetten hozzánk fordultak, hogy itt léphessenek fel.


imperial-college-big-band-1.jpg


Zene tőlük itt található:

https://www.union.ic.ac.uk/arts/bigband/

Vissza a hírekhez