JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.

Hírek

Mi újság? – Karosi Júlia

A vasárnaponként jelentkező sorozat 2. része.

karosi-julia.jpg


1) Mi van magával Julika? Legutóbb a "Hogyan foglalják el magukat a magyar jazzmuzsikusok koronavírus járvány idején?" sorozatomban kérdezgettem, de annak már 3 hónapja... Túl van már a vizsgáztatásokon a Bartók konziban?

Jól vagyok, köszönöm. Átálltam egy kicsit lassabb életritmusra az utóbbi hónapokban. Sokkal több befelé figyelés, kevesebb külső inger és szociális érintkezés, a social media használatának minimalizálása. Úgy érzem mentálisan kitisztított bennem sok mindent ez az időszak.

Az iskolában lezárult a tanév, tanulságos volt az online oktatás.


2) A felvételik is megvoltak? Hány új növemdéke lesz szeptembertől?

A felvételik nálunk már februárban, pont a járvány előtt lezajlottak szerencsére. Pontos számokat csak a tanév kezdetekor tudunk hivatalosan közölni, de az már biztos, hogy idén ősztől a vokál csoportokat is én fogom vezetni, ami nagy feladat és kihívás lesz számomra.


3) Mostanában nincs tervben új Karosi Júlia Quartet lemez?

Októberben jelenik meg „Without Dimensions” címmel legújabb lemezem nemzetközi terjesztésben a Double Moon Records, és a Challenge Records gondozásában. Nagyon várom már, hogy kezemben foghassam ezt az albumot, melyben rengeteg munkánk van. Saját szerzeményeim mellett Bartók és Kodály feldolgozások is lesznek rajta. Quartetem tagjai mellett pedig közreműködik a többszörös Grammy-díjas Ben Monder gitáron.


4) A fia engedi, hogy komponálással foglalkozzon?

A kisfiam borzasztóan intenzív kisgyermek (szerencsére), és az utóbbi időben nagyon megszokta, hogy reggeltől estig vele vagyunk, és vele foglalkozunk. Az igazat megvallva csak akkor tudok bármi szellemi munkát végezni, ha alszik, vagy ha a nagyszülők vigyáznak rá. De fejben rengeteg mindenen dolgozok.


5) A későbbre került fesztiválok közül melyikre hívták meg?

Idén felléptünk a Kőröshegyi Levendula Fesztiválon, augusztusban pedig Esztergomba megyünk a Sárkányszelidítő Jazz Napokra. Mindkét fesztivál az eredetileg meghirdetett időpontban lett végül megtartva. Más fesztiválokra nem megyünk ebben az évben.


6) Mikor és hol lesz a legközelebbi fellépése?

A már említett Sárkányszelidítő Jazz Fesztiválon fogunk fellépni augusztus 1-én Esztergomban, melyen egy könnyedebb válogatás-műsort fogunk előadni abból az alkalomból, hogy Quartetem idén lett tíz éves. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel! Addig is jó egészséget, és szép nyarat kívánok mindenkinek!

https://www.youtube.com/watch?v=JCnov5hOBVY


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez