JazzMa

Friss Hírek

AMP – 20242024. május 12.

Hírek

Lemezajánló (2020.07.13-19.)

Íme egy újabb szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból. A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik. Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

  • Thumbscrew – The Anthony Braxton Project (Cuneiform Records)

Anthony Braxton 75. születésnapjának tiszteletére készítette a lemezt a Thumbscrew Trio (Tomas Fujiwara – dob, Mary Halvorson – gitár, Michael Formanek – bőgő) a Mester eddig még kiadatlan felvételeire fókuszálva. Mary Halvorson – aki az utóbbi években Braxton zenekarában is játszott – időközben elnyerte „Az év gitárosa” címet a DownBeat magazin kritikusi szavazásán.


1-5.jpg


  • Jana Herzen/Charnett Moffett – ’Round the World (Motema Records)

Jana Herzen énekes, dalszerző, gitáros a világ egyik legjobb basszusgitárosát választotta duó partneréül. Saját dalok mellett Beatles, Kermit, Men At Work, Roberta Flack feldolgozások hangzanak el.


2-6.jpg


  • Kahil El’Zabar’s Spirit Groove Ft. David Murray (Spiritmuse Records)

A lehengerlő, extatikus ritmusok mestere David Murray szaxofonost hívta segítségül, hogy az elme/test/szellem hármasát törzsi ritmusokon keresztül megidézzék.


3-6.jpg


  • JAF Trio (We Jazz Records)

Egy fiatal finn-dán trió bemutatkozó albuma. Dallamos, ritmusos „loft” jazz. Adele Sauros (szaxofon), Joonas Tuuri (bőgő), Emil Bülow (dob).


4-6.jpg


  • Kamaal Williams – Wu Hen (Black Focus)

A brit deep house DJ új albuma. Nu jazz, funk, breakbeat. Egy laza buli egészen sok jazz beütéssel…


5-5.jpg


  • Steve Cardenas – Blue Has a Range (Sunnyside Records)

Az amerikai gitáros az utóbbi években John Patitucci két-gitáros zenekarában tevékenykedett leginkább. Új albumán Jon Cowherd (zongora), Ben Allison (bőgő), és Brian Blade (dob) a zenésztársak.


6-4.jpg


  • John Patitucci – Irmaos De Fé (Three Faces Records)

Végül egy meglepetés a Patitucci rajongóknak. A Newvelle Records 3 évvel ezelőtt kizárólag vinyl formában jelentette meg ezt a lemezt, amit a hónap végén már CD-n is megvásárolhatunk közvetlenül John Patitucci saját tulajdonában lévő „Three Faces Records” kiadásában. A basszusgitáros mellett Yotam Silberstein (gitár), és Rogerio Boccato (dob) a trió tagjai.


7-3.jpg

Vissza a hírekhez