JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 29.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Lemezajánló (2020.07.20-26.)

Íme egy újabb szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból. A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik. Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

  • John Zorn - Baphomet (Tzadik)

Zorn 39 perces szerzeményét egy trió előadásában élvezhetjük: Matt Hollenberg (gitár), John Medeski (orgona), Kenny Grohowski (dob). Eklektikus darab… heavy metal, jazz-rock, free-jazz, punk, funk… kihagytam valamit?


1-2.jpg


  • Christian Sands – Be Water (Mack Avenue Records)

Az amerikai zongorista triójával (Yasushi Nakamura - bőgő, Clarence Penn – dob) és néhány vendég zenésszel igen erős anyagot hozott össze. Fogunk még hallani erről az albumról.


2-3.jpg


  • Kadri Voorand – In Duo with Mihkel Malgand (ACT)

Észtország 33 éves, rendkívül csinos elsőszámú énekesnője egy duett lemezzel jelentkezett. Az akusztikus folk-pop-jazz album főleg népzenei hatású dallamai közé egy Michael Jackson szám is beférkőzött.


3-3.jpg


  • Ratko Zjaca – Light in the World (In&Out)

A már régóta az USA-ban élő gitáros két olasz zenész mellé a legendás amerikai John Riley dobost választotta partneréül új lemezére.


4-3.jpg


  • Wlodek Gulgowski – Beyond Infinity (Soliton Records)

A Svédországban élő veterán lengyel billentyűs nehezen kategorizálható szóló albumot jelentetett meg, egy kis klasszikus, jazz, ambient… emberünk pedig ismerős lehet Szabó Gábor „Belsta River” című lemezéről, még a hetvenes évekből.


5-3.jpg


  • Black Art Jazz Collective - Ascension (HighNote Records)

A Wayne Escoffery szaxofonos által vezetett zenekar feladatának tekinti az afro-amerikai kulturális-politikai-jazz történelmi hagyatékot tovább vinni, ahogy a nagy elődök, Jackie McLean, Miles Davis, Woody Shaw és Art Blakey is tették.


6-3.jpg


  • Art Blakey & The Jazz Messengers – Just Coolin’  (Blue Note Records)

Art Blakey 1959-ben készült felvétele még soha ezelőtt nem jelent meg a kiadónál. Alfred Lion annak idején „At the Jazz Corner of the World” címmel egy koncert felvételt adott ki ugyanezzel az összeállítással.  Ez a stúdiófelvétel pedig mindeddig dobozban maradt...


7-2.jpg

Vissza a hírekhez