JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Munkácsy Eszter kvintett az Egészségedre! kávézó Fröccsteraszán - a koncertről

Gárdonyban július elején megnyílt az Egészségedre! kávézó. Forró Barbara és Mesics Enikő tulajdonosok olyan, igényes élőzenés estéket álmodtak meg a helyiek és az ide látogatók számára, ahol egymással közösségben lehet lenni, beszélgetni, kimozdulni, akár gyerekekkel is.

egeszsegedre-logo.jpg


phonic-chat-logo.jpg


A Phonic Chat stábunkat kérte fel az első koncert szervezésére. Nagy örömmel vállaltuk, és Munkácsy Eszterre esett a választásunk, hogy meghívjuk erre az első, teraszavató fellépésre.

Eszter külön erre az alkalomra szánt zenekari felállással érkezett július 24-én Gárdonyba:

Munkácsy Eszter – ének, Szabó Illés - gitár, Meleg Tamás - szaxofon, Gyányi Marcell - bőgő,

Hidász Tamás - dob.

Az énekesnő tóparti származású, sokan ismerjük, szeretjük, kísérjük a pályáját ennek a végtelenül tehetséges, angyalhangú lánynak.

Az Egészségedre! stábjának kérése az volt, hogy legyen könnyed, táncolható, bulizós este ebből a pénteki alkalomból. Eszterék dallistája legendás jazz-szerzeményeket vonultatott fel, olyan dalokat, amelyeket a műfajtól távolabbi hallgatóként is könnyedén felismerhetett a közönség. Elég csak a  „Girl from Ipanema”-t, a „La vie en rose”-t, vagy a „Moon River”-t említeni.

A kávézót a nagy, kétszintes faház egyik oldalsó teraszán rendezték be, de az épület utcafronti oldalán van egy másik, hosszúkás, fedett teraszrész is, itt adtak helyet a zenészeknek. A háznak erre az oldalára ültették a közönséget a pénteki koncert estéjén, így mindenki szemből élvezhette az előadást. Nagyon hangulatos volt a tér, igényes volt a kiszolgálás, és a közönség azzal hálálta meg az élményt, hogy a koncert kétharmadánál eleredt eső ellenére szinte mindenki a helyén maradva, esernyőkkel felszerelkezve végigülte, tapsolta, rajongta a koncertet.

Az ének vezető szerepe ezeknél a daloknál nem kérdés. Eszter érdeme, hogy minden dalban megtalál egy saját értelmezést, nem csupán előadja ezeket a szerzeményeket, hanem értelmezi is, egy interpretációban kapcsolja össze a szöveg, a dallam és a ritmika összefüggéseit, nagy  érzékenységgel, beleéléssel. Ez a fajta értő zeneiség nem csak az angol nyelvű dalokban, de az általa ezen az estén portugálul énekelt „How Insensitive” című szerzeményben is tettenérhető volt.

Eszter hangjának méltó kiegészítői voltak a kitűnő hangszeresek szólói, a különböző nézőpontokból feldolgozott dalokban jó aránnyal bontakoztak ki. A szaxofonos Meleg Tamás többször kapott az ének mellett vezető szerepet, de a gitár és a bőgő egyéni megszólalásai Szabó Illés és Gyányi Marcell interpretációjában szintén elragadták a hallgatóságot. Az ének szólam dominanciáját talán az utolsó, ráadás dal, a „Route 66” törte meg a legjobban, itt Hidász Tamás is meg tudott csillanni a dobok mögött, és szólójátékával szórakoztatta a közönséget.


munkacy-eszter-1.jpg


munkacsy-eszter.jpg


setlist.jpg


Szervezőként nehezebb megfogalmazni, rálátni, hogy mi is történt a színpadon abban a szűk másfél órában, mégis a szakadó esőben állni és hallgatni a záró műsorszámát az első, teljesen saját szervezésű koncertnek, ez a pillanat sokáig el fog kísérni a továbbiakban. Köszönjük a nagyon pozitív visszajelzéseket a közönségtől, Barbitól és Enikőtől, és megtiszteltetés volt Munkácsy Eszter kvintettjét Gárdonyba elhozni.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez