JazzMa

Friss Hírek

Cseh Péter: In Between2021. január 07.
Stanley Clarke (1951-)2021. január 04.
Játék – 2021 január2021. január 03.

Lemezpolc kritika:
Radicchi, Leonardo - Songs for People

Radicchi, Leonardo: Songs for People 2020. június 27., Csapó Krisztián

leonardo-radicchis-archadia-trio-feat-robin-eubanks-songs-for-people.jpg

Leonardo Radicchi’s Archadia Trio feat. Robin Eubanks – Songs for People (Alfa Music)


Harmónia harmóniák nélkül


Az olasz szaxofonos, Leonardo Radicchi negyedik szólólemeze a második album, ami a Grammy-díjas Robin Eubanks harsonás vendégszereplésével készült el. A harmónia-hangszer nélküli felállásban a két fúvóson kívül bőgő és dob alkotja a ritmusszekciót.

A néha absztraktba hajló szabad improvizációt a megkomponált részek modern hangzása szövi egységbe. A saját kompozíciók címei a kiadó leírása alapján politikai témákat feszegetnek, ilyen a klímaváltozás, vagy épp a migrációs krízis.

A két kiváló fúvós mellett Ferdinando Romano bőgő- és Giovanni Paolo Liguori dob játéka olyan organikus szövetet képez, amit hallgatva egyáltalán nem érezzük a harmóniák hiányát. Eubanks sodró improvizációi (pl. Sea Watcher) a hangszert meghazudtoló módon ömlnek gyors patakként, a ritmusszekció két tagja pedig tapasztalt vadvizi kenusként navigál, minden apró nüanszra reagálva.

A zenekarvezető szaxofonos főleg a tenor játékával alkot maradandót, kompozíciói pedig friss és izgalmas zenei világba kalauzolják a hallgatót.


Vissza a lemezhez