JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Emma2024. április 19.
Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Szeláví! néven új kisfesztivál indul Pilisborosjenő határában

Családi kikapcsolódás a szabad ég alatt - Jenő az élet apró örömeinek ünnepére invitál.

Nem messze Budapesttől, alig negyedórányi autókázást követően egy varázslatos kis településen találjuk magunkat, ami a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában terül el. Pilisborosjenő nem véletlen kiemelt úticél a kirándulók és természetkedvelők körében. A falu határában éppúgy találunk izgalmas barlangokat és végtelennek tűnő mezőket, ahogy hegyes-lankás tájat és sűrű erdőket egyaránt, de itt látható az Egri vár másolata és a közismert Teve-szikla is. A páratlan panoráma felfedezésre invitál, és arra csábít minket, hogy alkalomadtán néha csak úgy megálljunk, letáborozzunk a mezőn és piknikezzünk egyet a jó levegőn. Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét: ezt ígérik a Szeláví! szervezői azoknak, akik ellátogatnak a Pilisborosjenőn rendezett új, családias hangulatú kisfesztiválra.

A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület épp a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található és csodás rálátást kínál a településre, annak természeti értékeire. A festői látképen és a pompás levegőn túl azonban sokkal több mindent tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár - ezek mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! fesztiválnak.

Június 18-20. között Pilisborosjenőre érkezik többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, „Csillagom” című műsorával zenésztársainak kíséretében fellép Szirtes Edina Mókus, de lesz Barabás Lőrinc Live Act is.

A fesztiválon fellép a nemrégiben Pilisborosjenőre költöző Németh Juci és G. Szabó Hunor kettőse, de több más, helyi kötődésű zenekar is bekerült a programba.

„Számunkra nagyon fontos, hogy minőségi kulturális élményt kaphassanak a rendezvényeink látogatói. Így elsősorban élőzenei műsorokkal, kortárs dalokkal és irodalommal, valamint szerzői estekkel és gyermekprogramokkal készülünk a fesztiválra. Mivel Pilisborosjenő csodás települése több, mint harminc éve az otthonunk, nem volt kérdés, hogy megmutassuk a helyi értékeinket is! Így természetesen, részben, vagy teljes egészében helyi zenekarok is bemutatkoznak a fesztiválon. Ezek között találunk jazz formációt, mint például az Ég Alatti 5 zenekar. Szeretettel várunk mindenkit egy búfelejtő, örömteljes, könnyed nyárindító hétvégére, hogy együtt ünnepelhessük az élet apró örömeit!” – mondta Virág Zsóka, fesztiváligazgató, a Viprodukció Fesztiváliroda alapítója

Nem hiányozhat a fesztiválról maga Jenő sem, aki a Szeláví! fő karaktereként sokszínűségével Pilisborosjenő ezerarcú mivoltára szeretne reflektálni. Jenő a maga könnyed vidámságával egyúttal azt az örömöt és életigenlést is megtestesíti, amelyre az utóbbi egy évben talán mindenki a leginkább vágyott. A szervezők az ő karaktere által szerettek volna tisztelegni annak a hagyománynak is, mi szerint a helyiek a településüket legtöbbször csak Jenőként emlegetik.

„Szia, Jenő vagyok! Júniusban nem ugrasz ki hozzám egy piknikre? Alig várom, hogy találkozhassak veletek!

Vissza a hírekhez