JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – József2024. március 19.
Kis hírek – friss hírek2024. március 19.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Visszaszámlálás: -48.nap: Budapest Jazz Orchestra Zakar Zoltán Tribute - 6. Debreceni Bor- és Jazz Napok (49. + 50. Debreceni Jazz Napok)

48 nap múlva kezdődik a magyar-, európai- és világrekordot javító jazzfesztivál a Nagyerdő Békás tavának partján. A négy nap alatt a négy színpadon 61 formáció lép fel, amelyben 286 magyar muzsikus játszik majd!

debreceni-bor-es-jazz-napok.jpg


A debreceni jazz egyik központi figurája, Zakar Zoltán volt, aki idén február 10-én hosszan tartó súlyos betegség után 61 évesen elhunyt.


zakar-zoltan.jpg


Zoli nemcsak harsonás volt, hanem kiváló zeneszerző és hangszerelő is.


bjo.jpg


Több alkalommal dolgozott együtt a Kollmann Gábor vezette BJO-val. Tegnap megkértem Gábort, írjon egy pár mondatot a koncertről, és ő az alábbiakat küldte:

„Zakar Zoltánra emlékezik a Budapest Jazz Orchestra augusztus 7-én szombaton, a Debreceni Bor- és Jazz Napokon. Az elmúlt nyolc évben számos hangszerelés és kompozíció volt közös munkájuk gyümölcse. A  BJO négy szólamú vokális lemeze, Szörényi Levente és a BJO, az Elvis Presley koncert,  Tóth Vera és a BJO produkciói elképzelhetetlenek voltak Zakar Zoltán fantasztikus hangszerelései nélkül. Közös munkájuk csúcspontja, „Az Erdő Titkai” című többtételes műben csúcsosodott ki, mely egy izgalmas, a jazz több műfaját felvonultató kompozíció, melyet Zakar Zoltán a BJO-nak komponált.

Ezen a megismételhetetlen estén Urbán Orsi jazz énekesnő, valamint Galyas László trombita művész lesznek  a zenekar partnerei az emlékezésben, a zenei főhajtásban.”

https://www.youtube.com/watch?v=uoYAVDar7eA

Augusztus 7-én, szombaton 22 óra 45 perckor kezdődik a koncert a Békás tó melletti Stég Színpadon.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez