JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 27.
Saturdays’s Children2024. április 27.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Dr.Peller Jazzband - vendégművész: Juhász Gábor gitár

Gyémánt Jazz Klub 2024. március 8., péntek - Pilisvörösvár, Modern Café.

Csaknem teltház előtt zajlott a márciusi Gyémánt Jazz Klub koncertje Pilisvörösváron, köszönhetően a kiváló gitárosnak, a márciusi vendégművésznek, Juhász Gábornak.

Azt hiszem, nem kell bemutatnom a jazzkedvelő közönségnek, hogy kiről van szó, az érdeklődők a https://www.juhaszgabor.eu/ weboldalán tájékozódhatnak egyedülálló művészeti tevékenységéről.

A koncert Dr. Peller György szerzeményével, a „Blues from Space”-szel kezdődött, majd rögtön a fúvósok által előadott téma után Juhász Gábor érzelmes gitárszólójával, majd szóltak tovább a szólók, előbb Molnár Zoltán következett trombitán, majd Dr. Dorogi Ákos nagyszerű zongora improvizációja hangzott el, végül Dr. Peller György tenorszaxofonnal zárta a szólók sorát.

A második szám előtt Hegedüs Zsuzsanna énekesnő bemutatta a zenekart, az előbb említetteken túl még Jeszenszky Györgyöt dobon, valamint Kozák Zoltánt basszusgitáron.

A zongora bevezető után a „So Nice/Summer Samba”-t énekelte el Hegedüs Zsuzsanna, majd rögtön énekszólót is előadott, amelyet a közönség tapssal jutalmazott.

Harmadikként Juhász Gábor az „In the Garden” című lemezén hallható „Hinta” című kompozíciója következett, amelynek témáját a gitár, a trombita és a szaxofon unisonoban vezette elő.

A fokozódó hangulatot még jobban feldobta az „On Green Dolphin Street” című standard, melyet Hegedüs Zsuzsanna vezetett elő, valamit ismét egy kiváló énekszólót is előadott, de a többi szólista sem maradt rest, egymásra rálicitálva alaposan megrázta mindenki a témát, egyesek több körben is.

Majd következett a zenekar nőnapi meglepetése a közönség hölgytagjai részére. Molnár Zoltán adta elő szárnykürtön a „My Funny Valantine” című híres standardet. Juhász Gábor gyönyörű gitárszólót játszott a dalban.

A szünet előtt egy újabb Juhász Gábor szerzemény hangzott el, a „Sunday Hangover”. A szerző gitárszólója után Dr. Dorogi Ákos zongorán és Molnár Zoltán trombitán improvizált a témára.

A szünetben a Modern Café is kedveskedett a nőknek nőnap alkalmából, mindenkinek egy-egy szál tulipánt ajándékozott az üzemeltető tulajdonos.

A szünet után a koncert Wayne Shorter „Footprits” című ismert szerzeményével folytatódott, Kozák Zoltán basszus bevezetőjével, amelyre Molnár Zoltán szordínós trombitával improvizált, majd Hegedüs Zsuzsanna ének témát és szólót is énekelt. Jeszenszky György invenciózus dobolásával tette változatossá az igen hosszú előadást, valamint Kozák Zoltán is játszott egy nagyszerű basszusgitárszólót.

A következő szám előtt Molnár Zoltán a közönségnek kiosztott néhány Kubából származó ritmushangszert, és bíztatta a jelenlevőket, hogy nyugodtan működjenek közre az elhangzó dalban, ami nem más lett, mit Lusta Dick szólója a Macskafogó című rajzfimlből. A közönség nagy tapssal fogadta a produkciót, amelyben a téma után Juhász Gábor gitárszólót is játszott.

Harmadikként egy a házigazda zenekar által meghangszerelt standard következett, a „You and the Night and the Music”, amely ilyenformán „pszichedelikus” jelleget kapott. Hegedüs Zsuzsanna énekesnő a témát olyan átütően adta elő, hogy már azt megtapsolta a közönség.

Ezután egy újabb Dr. Peller kompozíció hangzott el, egy moll blues 3/4-edben, a „Népies Blues”, Jeszenszky György dob bevezetőjével. A téma után Dr. Peller György játszott tenorszaxofon-szólót, majd Juhász Gábor kiváló gitárszólót, végül Dr. Dorogi Ákos is megrázta alaposan a furcsa lüktetésű darabot.

Juhász Gábor „Alatskivi” című szerzeménye következett, amely egy észtországi település után kapta a nevét, hisz Gábor édesanyja ott született. A gitár a fúvósokkal közösen adta elő a hosszú, sajátos hangulatú, nagyon szép témát. A közönség nagy tapssal köszönte meg a felemelő hangulatú számot.

A koncert vége felé előbb a „The Days of Wine and Roses” című Henry Mancini standardet játszotta el a zenekar, majd utolsóként Thelonious Monk „In Walked Bud”-ját, amelyet a dr.Peller Jazzband „Let There Be Jazz” című lemezén hallható arrange-zsal adott elő a zenekar. Juhász Gábor fergeteges gitárszólót, Jeszenszky György pedig élvezetes dobszólót adott elő, végül pedig ének-trombita-szaxofon unisono szólójával ért véget a szám.

A közönség vastapssal jutalmazta az igen változatos koncertet.

1-26.jpg

2-24.jpg

3-21.jpg

4-19.jpg

5-17.jpg

7-14.jpg

8-7.jpg

10-9.jpg

A Gyémánt Jazz Klub következő, április 12-i klubkoncertjén Raboczki Balázs szaxofonos lesz a vendégművész, valamint április hónapban 26-án, pénteken a Magyar Jazz Szövetség jóvoltából „Jazzklub Plusz” koncert is lesz a Modern Caféban, meglepetés zenekarral!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez