JazzMa

Friss Hírek

Saturdays’s Children2024. április 27.
Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

39 éves a Bohém Ragtime Jazz Band és vészesen közeleg az utolsó Bohém Fesztivál

Az alábbi anyagot a BRJB szülőatyja és a Bohém Fesztivál főszervezője, Dr. Ittzés Tamás küldte Kecskemétről! – A szerk.



1. Pénteken, március 8-án lett 39 éves a Bohém Ragtime Jazz Band!

Mivel a Bohémek legelső nyilvános fellépésre a Bács-Kiskun Megyei Pártbizottság által Nemzetközi Nőnap alkalmából szervezett ünnepségen került sor (rögtön 600 néző előtt), így a zenekar története egybeforrt a nőnappal.

A közel 4 évtized alatt sokat változott a csapat, s a repertoár is folyamatosan bővül, illetve megújul. Múlt csütörtökön a születésnapunk előestéjén az óbudai klubunkban eljátszottunk párat a legújabb számainkból. Az új repertoár teljes bemutatójára a XXXIII. (legutolsó) Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztiválon kerül sor. Ízelítőül, valamint Bohém-születésnapi és nőnapi köszöntőül a „Nős ember nem volt az ősember” című szám legelső eljátszásának felvétele megtalálható a Facebook-oldalunkon, Nagyszerű kis nóta, nézd meg!

https://fb.watch/qGPEYS5Av5/



bohem-fesztival-2024-plakat.jpg


2. Bérletek, koncertjegyek a legutolsó Bohém Fesztiválra:
Mint tudod, 2024. március 22-24-én a legutolsó alkalommal lesz Bohém Fesztivál, viszont ez nagyot fog durranni!

Pénteken este a Bohémek és az Original Prague Syncopated Orchestra régi magyar és cseh számokat játszik (szerintem végig röhögni fogsz, de legalábbis nagyon jó kedved lesz – kereken 10, minden valószínűség szerint számodra is vadonatúj számot fogunk játszani néhány kicsit régebb óta repertoáron lévő mellett), szombaton este pedig a Bratislava Hot Serenaders a szlovák jazz-számokat játszik, s a koncert második felében Gershwin emlékének adózunk, többek között a pont 100 évvel ezelőtt bemutatott „Kék rapszódia” (Rhapsody in Blue) eredeti, zongorára és jazzbandre írott verziójával, amiben egy szenzációs cseh zongorista, Karel Košárek lesz a pozsonyiak partnere.

A szokásos szombat délutáni Kamarajazz koncerten és a vasárnapi Zárókoncerten kívül lesz még szombat este jam session, valamint szombaton délelőtt 11-kor egy kerekasztal-beszélgetés, előadás a régi cseh, magyar és szlovák jazzről a zenekarvezetők és két magyar szakember közreműködésével.

Egyrészt, mert nagyon jónak ígérkezik a program, másrészt mert ez lesz az utolsó Bohém Fesztivál (ennek okairól majd később írok), nagyon sajnálnám, ha kimaradnál belőle... Szóval gyere, várunk!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez