JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Lilien2024. július 27.

Hírek

Idei jazzfesztiválok, amelyekről én is tudok… - 8. rész: Könyv, Bor, Jazz Fesztivál (Balatonfüred)

Hétfőnként jelentkező sorozatomban azokról a 2024-es magyar jazzfesztiválokról számolok be, akik válaszoltak körlevelemre. Minden esetben a fesztivál főszervezőjével készített riportot olvashatják. A jazz rész főszervezőjét, Szakáll Norbertet kérdezgetem.

szakall-norbert.jpg

1) Az idei már hányadik Könyv, Bor és Jazz fesztivál?

A jelenlegi Könyv–Bor–Jazz Fesztivál kezdetei 2011-re nyúlnak vissza, amikor is először rendeztük meg a Pünkösdi Jazzfesztivált a városban. Abban az időben a Magyar Jazz Szövetség által képviselt Magyar Jazz Ünnepe egyik vidéki helyszíneként vettünk részt a programsorozatban. Utána néhány év próbálkozást követően, kibővítve irodalmi programokkal, illetve a kiváló helyi borászok közreműködésével, mindig az Ünnepi Könyvhét idejére datálódik az esemény.

2) Maga mióta szervezi a jazz koncerteket?

Korábban Szegeden éltem és a 90-es évek elején, az akkor még működő, legendás JATE klubban szerveztem koncerteket a klub vezetői megbízásából. A „Postás Zeneiskola” diákjaként, főleg akkori tanáraimat, illetve zenésztársaikat hívtuk meg, valamint az akkori szegedi jazz élet kiválóságai voltak a fellépők.

2001-től már Balatonfüreden folytattam szervezői munkásságomat, amely a 2018-ban létrejött Parker Jazz Klub folyamatos működésében csúcsosodott ki.

3) Az idei fesztivál mikor kerül megrendezésre?

A 2024-es Könyv-Bor-Jazz Fesztivál június 12-e és 16-a között kerül megrendezésre, de jazz koncertek csak a pénteki és a szombati napokon lesznek.

4) Hol lesznek a helyszínek?

Szokás szerint több helyszínen vannak koncertek a városban, ebben az évben a Vaszary Galéria kertjében, illetve a Blaha utcában állítanak fel színpadot.

5) Hánykor kezdődnek a koncertek és kik lépnek fel?

A Vaszary kertben pénteken, azaz június 14-én 18 órakor a  Sárközi Dina–Horváth Botond Duó koncertjével kezdődnek a jazz zenei programok.

A Blaha utcai színpadon 20 órától a Kovács Linda–Bögöthy Ádám Duó szerepel a Vaszary Kertben.

Másnap, június 15-én, szombaton 15:30-tól Nagy János Yancha és tanítványai fognak szerepelni a Vaszary Kertben.

18 órakor a Hajdú Klára Quartet lesz hallható a Blaha utcai helyszínen.

Majd 20 órától a Rodek Balázs Trió zárja a zenei programokat a Vaszary Kertben.

6) Esőmentes jó időt!

Köszönjük szépen az érdeklődést és a megjelenési lehetőséget.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez