JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Zsidó Nyári Fesztivál 2014 - Frank London-nal játszik a NIGUN!

2014. szeptember 2., kedd 20.00 - Rumbach utcai zsinagóga

A Nigun a közép-kelet európai hagyományos zsidó zenéből indul ki, ezzel egyedülálló az európai jazzben. A spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz olvad benne egységgé. A zenekar szereti átlépni a műfaji határokat, a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa jellemzi.


parniczky-andras.jpg


Amikor tizenhárom éve Párniczky András gitáros-zeneszerző megalapította az együttest, a „klezmer revival” megkerülhetetlen alakjának, Frank London-nak egyik átiratát játszották első számként – a New Yorkban élő zenész Klezmatics és Hasidic New Wave zenekarokkal felvett lemezei mára a műfaj alapművei. Az elmúlt évtizedben kialakult a Nigun saját hangja, ezzel együtt számukra is különleges élmény lesz egy színpadra lépni azzal a trombitással, aki a kezdeteket meghatározta a zenei irányt számukra. London és Párniczky régóta jó szakmai kapcsolatot ápolnak, de ez lesz az első alkalom, hogy együtt lépnek közönség elé.

A koncerten elhangzanak majd darabok a Nigun jelenlegi repertoárjából, de Frank London kompozíciói is felcsendülnek, amelyek soha nem szólaltak még meg ebben a felállásban.

A Nigun nem először dolgozik együtt világsztárral: Don Byron, John Zorn, Steven Bernstein, Matt Darriau csupán néhány név azok közül, akikkel turnéztak vagy felvételt készítettek. Idén pedig Frank London-nal állnak fel Európa és Amerika több színpadára.

A Nigun tagjai:

Párniczky András – gitár, Bede Péter – szaxofon, Ajtai Péter – bőgő, Baló István – dob

Vissza a hírekhez