JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Fonó - Ami belefér - Csemer Boglárka - Sinha Róbert duó, Szatmári Juli és zenekara, Pátkai Rozina Quartet

Karácsonytól Szilveszterig „áll a bál” a Fonóban. A két ünnep között hagyományosan minifesztivált rendezünk a házban, és szabadon válogatunk az év legjobbjaiból. Ma a december 28-i fellépőkkel ismerkedhetnek meg.

Csemer Boglárka "Boggie" - Robert Sinha duó


csemer-boglarka-2014.jpg


2014 januárjában futótűzként járta be a világot Csemer Boglárka Boggie Parfüm című dala, illetve a hozzá készült videóklip. Alig néhány hét leforgása alatt több mint 25 millió emberhez jutott el a dal és az általa közvetített üzenet. Ezt követően Boggie számos meghívást kapott a világ különböző pontjairól, hogy zenéjével, személyiségével közvetlenül is találkozhassanak a rajongók. Többek között 2014 februárjában a Holland Nemzeti Múzeumban, augusztusában egy müncheni művészeti fesztiválon, novemberben pedig New Yorkban adott koncertet.
Az amerikai meghívásának eleget téve Boggie egy különleges műsort állított össze, Sinha Róbert gitárművész segítségével a magyar népzene motívumaiból építkező, különleges dalokat hívtak életre. A Fonóban ezt a különleges és rendhagyó műsort mutatja be a két művész, Budapesten első alkalommal.
Több rangos külföldi helyszínen szerepelt a duó: 2014. február 21-én Hollandiában, az ottani kulturális élet egyik legfontosabb helyszínén, a "Holland Nemzeti Múzeumnak" tekinthető amszterdami Rijksmuseum-ban adtak koncertet.


sinha-robert.jpg


Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az azóta elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években fellépett New Yorkban (2010), Párizsban (2009, 2012), Brüsszelben (2006, 2008, 2012), Madridban (2009), Delhiben (2011), Helsinkiben (2009), Hágában (2012), Bordeaux-ban (2009, 2012) és Tilburg-ban (2012) is. A 2008-as Zaragozai Világkiállításon a magyar köztársasági elnök jelenlétében és az Aragóniai Televízió élő közvetítésében a Magyar Nemzeti Nap nyitókoncertjén szerepelt.
A 2013 nyara óta együtt dolgozó két művész közös produkciója valódi zenei különlegesség a jazz, a pop és a világzene határáról.


szatmari-juli-es-zenekara.jpg


Szatmári Juli és zenekara

Szatmári Juli saját dalait adja elő magyar és angol nyelven, ötvözve a pop, folk és jazz zene elemeit. Érettségi után költözött Budapestre, ahol Nyeső Marinál kezdett el gitárt tanulni. Megismerte és megszerette a jazz-, bossa nova- és a népzene világát, s a rengeteg hatást és inspirációt saját dalaiba építette. Rozsnyói Judittal (hegedű) létrehozták az April nevű duót, mellyel több tehetségkutatón vettek részt:
2007: Klebelsberg Kunó Amatõr Tehetségkutató verseny, 1. helyezés
2008: Kultúrpart dalverseny, szakmai különdíj
2009: SILEX Tehetségkutató verseny - Corvin Mûvelődési Ház
2012: Talentometer Tehetségkutató verseny, A38

2013 szeptemberében Juli megnyerte a Peron Tehetségkutató versenyt, melynek köszönhetően részt vehetett a Hangfoglaló Tehetségkutatón, melyet triójával (Rozsnyói Judittal és Günsberger Ákossal) megnyertek. Rozsnyói Judittal (hegedű), Günsberger Ákossal (gitár), Borbély Mátyással (basszusgitár) és Laskay Péterrel (dob) zenekart alapítottak.

Szatmári Juli | ének, gitár
Rozsnyói Judit | hegedű, vokál
Günsberger Ákos | gitár
Borbély Mátyás | basszusgitár
Laskay Péter | dob, ütőhangszerek, vokál


Pátkai Rozina Quartet


patkai-rozina-2014.jpg


Pátkai Rozina, énekesnő Magyarországtól az Egyesült Államokig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásmódjával, személyiségével.

Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, magyar énekesnő, aki harmadik éve kápráztatja el rajongóit latin jazz muzsikájával. Számos nemzetközi verseny díjazottja, elismeréseinek sorát jazz és Fringe fesztiválok színpadain gazdagította szerte a világban.

Pátkai Rozina és zenekara különböző formációkban 2010 óta koncertezik rendszeresen Budapesten és vidéken. A zenekar 2013 januárjában, a Művészetek Palotájában, a Jazz Showcase-en kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A főként bossa novát játszó együttes zenéjét a brazil dallamvilág autentikus előadásmódja, az ének és trombita magával ragadó összjátéka, illetve a sajátos felfogású dalok teszik különlegessé. Szakítva a zárt formákkal, nagyobb teret kap az improvizáció, a modern zenei elemek és a pillanatnyi gondolatok zenei megformálása.

A koncerten fellépnek:
Pátkai Rozina – ének
Tóth Mátyás – gitár
Pecze Balázs – trombita
Mogyoró Kornél – ütőhangszerek

Vissza a hírekhez