JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A KOMBOVÁ VÁLT FIÚK

Budapest legújabb jazzklubja péntekre is ígéretes eseményt tűzött heti programjába. Gáspár Károly Triója fogadta a pincébe letérőket. A két sok sikert megélt veterán, a zongorista Gáspár Károly, és a bőgős Egri János mellett egy fiatal tehetség, „Soso” Lakatos Sándor lépett a Kombó színpadára. Nekem hiánypótló koncert volt, mert az ifjú altszaxofonost még nem sikerült egy estén át hallgatnom eddig, mindössze egy-két számot csíptem el tőle valamelyik jam session alkalmával.

j-0.jpg


Édesapjával, a kitűnő zongoristával szintén nehéz volt a budapesti találkozás, több időt tölt külföldön, hajón, mint idehaza. A jelenleg Londonban játszó Szoszó (ő ilyen konzervatívan írja nevét) Karácsony tájékán azért felbukkant a pesti jazzéletben, ez a fénykép is egy ilyen koncerten készült, a már sajnos régóta megszűnt Műcsarnokbéli jazzéjszakákon.

Egy pár jól ismert standard feldolgozásával indult a műsor, és ebben a mederben folytatódott. Elhangzott többek között a „Whisper Not”, az „All the Things You Are”, és a „Reasy and Able” is. A szólók után felcsattantak a tapsok, változatos, mai korszellemben megfogalmazott darabokat élvezhetett a klub közönsége.

Örömmel vettem észre, hogy zenészeink is szívesen látogatják a helyet, a szünetben Tzumo és Kiss Attila került kamera közelbe.

Szünet után a trió változatlan lendülettel játszott tovább, Egri virtuóz bőgő monológjai, Gáspár szellemes zongorafutamai és Soso alt szárnyalásai ejtettek ámulatba. A végére a közben „konzis” társaival érkezett énekes reménységünk is felállt az asztaltól, és beállt a papa mellé. Ifjú Egri János énekelt búcsúzóul pár számot, a végére combo-vá alakult trióval. (Hogy tudd Péter, a trió is combo! – A szerk.) Remélem, nem csak egy alkalmi összeállódásnak tapsolhattunk, mert ez a felállás többre érdemes. Soso is befejezte hollandiai tanulmányait, bár több külföldi formációban szerepel, jó lenne többet látni hazai színpadokon.


j-1.JPG


j-2.JPG


j-3.JPG


j-4.JPG


j-5.JPG


j-6.JPG


j-7.JPG


j-8.JPG


j-9.JPG


j-10.JPG


j-11.JPG


j-12.JPG


j-13.jpg


j-14.jpg



Vissza a hírekhez