JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Antonio Sanchez Migration Band, Jazz Alley, Seattle, USA (2015. július 1.)

Még egy fantasztikusan rövid leírás miután New Yorkból visszatértem Seattle-be + képek.

as-14.jpg


Antonio Sanchez Migration Band-je így állt fel: Antonio Sanchez (dobok, kompozíciók, zenekarvezetés), Seamus Blake (tenorszaxofon, Akai 5000 EWI), John Escreet (zongora, Fender Rhodes), Matt Brewer (bőgő, basszusgitár), és Thana Alexa (vokál, effektek). Elejétől végéig lejátszották a frissen megjelent, csodálatos, változatos, felemelő "Meridian Suite" (szerintem erősen Grammy-gyanús CD) anyagát (amely lemez amúgy nagyon megérdemel egy külön JazzMa.hu recenziót). Sanchez dobjátéka mellett a koncertnek érdekes ízet adott Thana Alexa szöveg nélküli, picit effektesített vokálja, és Seamus Blake EWI-játéka - gyakran unisonoban. Figyelmes, teltházas közönség. (Csak) egy ráadás, de így is majd' két óra zene.

A koncert után beszélhettem Antonio-val pár mondatot. Említettem, hogy a JazzMa.hu-tól vagyok. Nem viccelek, felcsillant a szeme… És hogy a főszerkesztőnk Robert szervezte két évvel ezelőtt a pécsi koncertjét. És lássanak csodát, emlékezett Robira! Sőt, küld neki egy “friendly huggin’”-t is!

(Még jó, hogy emlékezett… Hisz a Migration-nel életében először az én szervezésemben járt Magyarországon! Sőt, tavaly tavasszal is én intéztem a Pat Metheny Unity Group pécsi fellépését! Ott, amint meglátott engem és my lovely wife Gabriella, soundcheck közben felállt a dobok mogul és odajött hozzánk megölelni bennünket. Azon sem lepődöm meg, hogy a JazzMa.hu-ra is emlékezik, hisz mindkét koncertbeszámolót átküldtem neki linkben! – A szerk.)

Íme a képek.


as-12.jpg


as1.jpg


as2.jpg


as3.jpg


as4.jpg


as5.jpg


as6.jpg


as7.jpg


as-8.jpg


as-9.jpg


as-10.jpg


as-11.jpg


as-13.jpg


as-15.jpg

Vissza a hírekhez