JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Fazekas Csabával a közelgő Hajdúszoboszlói Dixie Napokról

Fazekas Csabával június 9-én már készítettem egy előzetes beszélgetést. Most azonban úgy gondoltam, itt az ideje egy újabb interjúnak, hisz nyakunkon az idei fesztivál!

fazekas-csaba.jpg


1) Az idén már a hányadik Hajdúszoboszlói Dixie Napokat hoztad tető alá?

Ebben az évben a XIX-ik fesztivált tartjuk hagyományosan augusztus első hétvégéjén. Kialakult egy igényesebb zenét hallgató állandó közönség, valamint a nagyszámú idegenforgalomnak is megtudjuk mutatni, hogy értékes zenével is kitűnő szórakozást tudunk nyújtani.


2) A programból, amit még júniusban elküldtél nekünk, kiderült, lesz ismét jó sok szinte "hazajáró". Őket azért hívod meg, mert azt tapasztaltad, hogy a közönség körében nagyon népszerűek? Vagy egyszerűen csak a Te kedvenceid...

Válogatási szempontjaink között szerepel, hogy igyekszünk mindig változatossá tenni, hiszen tradicionális műfaj lévén mégis a hazai együttesek zöme igyekszik olyan stílust kialakítani, amelyek megkülönböztetik másoktól. Az elmúlt években nemcsak hazai, de külföldi együttesek is megjelentek, nagy sikert aratott például a krakkói Jazz Band Ball együttes is. Vannak hazai együttesek is, akik egy-két éve várakoznak, és lehetőség szerint igyekszek meghívást biztosítani számukra. Sajnos, nagyon kevés a fiatalok által alakított együttes. Viszont a nagy „öregjeink” nagyon fiatalos lendülettel tartják színvonalukat. Nekem minden jó zenekar a kedvencem és nagyon szomorúan utasítom el bármelyik együttes ajánlását, amit a következő években igyekszem pótolni.


3) Augusztusban lesz 75 éves Benkó Sándor. Ebből az alkalomból hívtok hozzájuk sztár fellépőket? Vagy mondjuk, mint a régi amerikai gengszter filmekben, betoltok egy emeletes tortát, amiből kiugrik egy jó kis bögyös maca?

Benkó Sándor a fesztivál idején tölti a 75-ik születésnapját, ha nem is lesz emeletes torta, de megemlékezés az lesz. Rendszeresen hív vendégeket, az idén saját kérésemet teljesíti, mert a legendás muzsikust, a magyar jazztörténet nagy alakját, Deseő Csabát látjuk vendégül, aki tavaly lett 75 éves.


4) És milyen zenekarral lép fel Papa Fleigh, aki csak jövőre lesz 75?

A Papa saját formációval lép fel, a Papa Seven Együttessel. (Heten lesznek és ők nyitják meg a fesztivált úgy, hogy előtte teszünk egy kört lovas kocsival, természetesen zenével.)


5) Végül elmondanád a teljes programot, hogy felfrissíthessük olvasóink memóriáját?

Remélem, hogy mindenki elégedett lesz a választékkal, amely tovább erősíti a fesztivál jó hírnevét. Csak mellékesen említem meg, hogy sok magyar, de külföldi nyaraló is erre az időszakra teszi hajdúszoboszlói látogatását. Mindenkit szeretettel várunk július 31-én, augusztus 1-én és 2-án.


A részletes program:

Július 31. (péntek) – 19.30
Papa Jazz Seven
Hungarian Swing Company
Bohém Ragtime Jazz Band


Augusztus 1. (szombat) – 20.00
Bolyki Brothers
Benkó Dixieland Band és Deseő Csaba


Augusztus 2. (vasárnap) – 20.00
Budapest Ragtime Band
Molnár Dixieland Band és Falusi Marian

dixie2.jpg

dixie1.jpg

Vissza a hírekhez