JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Hajdu Klárával a rövidesen megjelenő új lemeze elé

Hajdu Klárát 2003. december 19-én léptettem fel először a Márványteremben. Igaz, akkor csak vokalistaként a Tisza Bea Hungarian-English Project elnevezésű formációban. Majd 2004. április 16-án már a Balázs Elemér Group énekesnőjeként debütált nálam.

mdsc-0108.JPG


1) Ha jól emlékszem, 2 éve jelent meg az első Hajdu Klára Quartet CD. Nem lenne ideje egy újabb hanglenyomatodnak?

- Igen jól emlékszel. Jogos a kérdés. Mostanra, ahol csak tudtuk bemutattuk országszerte a „Come with Me” anyagát, így mi is időszerűnek tartottuk egy új album elkészítését. Épp most rögzítettük a quartet második lemezét. A címe „Hajdu Klára Quartet Plays Standards Dedicated to Chet Baker”. Nagy örömünkre hat szám erejéig a nagyszerű Fekete-Kovács Kornél is csatlakozott hozzánk. Olyan amerikai és olasz örökzöldeket dolgoztunk fel, amik Chet által lettek híresek. Nagyon boldog vagyok, mert a legnagyobb kedvencem emléke előtt adózunk fantasztikus zenésztársaimmal. 

2) Mettől meddig tartottak a felvételek? Melyik stúdióban rögzítettétek a zenéket?

- A SuperSize Recording Stúdióban készültek a felvételek Törökbálinton. 2 x 9 óra alatt rögzítettük az anyagot, október 23-án és 24-én. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, ilyen gyorsan még soha nem készítettünk lemezt. 

3) A (jazz)verebek októberben kezdték csiripelni, hogy váltás lesz/van a zongorista poszton... Mi indokolta a fiatalítást? 
- Valóban elváltak útjaink Neumann Balázzsal. Nem volt szándékos és előre eltervezett, egy hosszú beszélgetés után döntöttem a szakítás mellett. Ezután teljesen evidens volt, hogy Oláh Krisztiánt hívom el, mert nagyon jó barátom, ráadásul az ízlésünk és a zenei világunk is nagyon hasonló.

Krisztián pont a Montreux Jazz Academy-n volt, mikor hívtam. Ahogy hazaért, nekiláttunk a közös munkának. Nagy lendületet adott nekünk Krisztián lelkesedése és profi hozzáállása, nagyon jó hangulatban és szeretetben telt a műhelymunka és a stúdiózás. Mindenki hozzátett magából egy kicsit az anyaghoz, így mindannyiunk szívecsücskévé vált a lemez.


img-2363.jpg


4) És mikor jelenik meg a "Dedicated to Chet Baker?

-November 30-án jelenik meg és még a lemezbemutató előtt elérhető lesz a lemezboltokban és online is. 



5) Mikor és hol tervezed a lemezbemutató koncertet?

- December 22-én este 8-kor mutatjuk be az anyagot a Budapest Jazz Clubban, Chet 86. születésnapja előtt egy nappal. Természetesen Fekete-Kovács Kornél is közreműködik a koncerten. Szeretettel várunk mindenkit, nem csak a Chet Baker rajongókat. :)


unnamed.jpg

Vissza a hírekhez