JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Egri János, Jr.-ral

Jancsikát 9 éves korában léptettem fel először a „túl sikeressége” miatt elnöki rendelettel 2009 tavaszán betiltott „Jazz a Márványteremben” sorozatomban. Legutóbb pedig tavaly augusztusban a Debreceni Jazz Napokon a Nagyerdőben.

img-0755.JPG


1) Új sorozat indult az iF-ben, melynek maga a házigazdája. Mi ennek a szériának a címe, és kinek az ötlete volt?

A címe Konzi Klub, és az én ötletem volt.


2) Gyerekkora óta én csak énekelni hallottam magát. Itt viszont zongoristaként kíséri a konzisokat... Mióta zongorázik? Mióta vállal úgy fellépéseket, hogy tulajdonképpen zongorakísérő?

Tavaly kezdtem el magamtól jazz-t zongorázni. Január 17-én volt az első olyan koncertem (konzi klub első koncertje az iF-ben), ahol zongorán kísértem.

3) Gondolom, hogy a Bartók konzis társai közül hív vendégeket... Csak énekesnőket tervez meghívni? Vagy vannak hangszeres jelöltjei is?

Nagyrészt énekesnőket, de fúvósokat (leginkább szaxofonosokat) is.

4) Mikor volt az első, és  ki volt a vendége?

Január 17-én volt az első, melyen Lakatos Gabriella énekesnő volt a vendég, akiről rengeteg pozitívumot tudok mondani. Tavaly szeptember óta tanul jazzt a Bartók Konziban Lakatos Ágnes és Urbán Orsolya tanárnőnél. Gabi a konzi előtt nem igazán foglalkozott a jazz-zel, ennek ellenére rendkívül jó érzéke van hozzá. Az erőssége, a színpadi megjelenése és a  csodás hangszíne. Született jazz sound-ja van, amit szerintem nem igazán lehet megtanulni. 

img-0749.JPG


5) Mikor lesz a következő, és arra kit hívott meg?

Január 31-én (vasárnap) 19:30-kor lesz a következő, amelyre a szaxofonos unokaöcsémet, Oláh Kálmán Jr.-t hívtam meg, aki folyamatosan fejlődik. Neki is az a nagy előnye, hogy nagyon jó sound-ja van, ami már akkor kiderült, amikor életében először fújta meg a hangszert.


6) Elmondaná azért a teljes tavaszi tervezetét?

Március 6-án és május 3-án lesznek még konzi klubos estjeim 19:30-kor az iF-ben.

Külön megemlítem édesapám, Egri János 50. születésnapi koncertjét, amely február 13-án lesz 20:00-kor a Gödör Klubban (G3), melyen én is fel fogok lépni. Szőke Nikoletta énekesnővel egy duettet fogunk előadni.

Vissza a hírekhez