JazzMa

Friss Hírek

Friday on My Mind2024. május 03.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Teltház a Török Pál utcában

Nemsokára 50 éve lesz, hogy megszólalt a dixieland zene a Török Pál utcai Pinceszínházban, Sentényi Barna klubtitkár visszaemlékezése szerint 1967. október 19-én, egy szerdai napon indult a klub, a Benkó Dixieland Band klubja. A zenekarvezető halála után, különböző tárgyalások és egyeztetések után a zenekar tagjai elhatározták, hogy együtt maradnak és Dixie Kings of Hungary néven folytatják a muzsikálást. A klub helyszíne ugyanaz, még a szerdai napok is változatlanok.

A 2016. március 2-i klubnapon teltház fogadta a későn jövőket. Jazzbarátok, zenészek, évtizedek óta idejáró érdeklődők voltak kíváncsiak a Dixie Kings of Hungary játékára.

A tömeg miatt nehezen tudtuk megközelíteni a színpadot, ezért elnézést kérünk azoktól a muzsikusoktól, akiket nem tudtunk lefényképezni.

A Dixie Kings of Hungary vezetője, a multiinstrumentalista Szalóky Béla trombitán, Nagy Iván harsonán játszik és énekel, klarinéton és szaxofonon Dennert Árpád játszik. A ritmusszekcióban: Pintér Péter zongorázik és énekel, Gáspár Pál bendzsózik és énekel, a bőgős Csikós Miklós, dobol Kovacsevics Gábor. Állandó vendégük a bendzsóss Hegedűs Csaba.

A klub egészen a színházi szezon végéig minden szerdán várja a hagyományos jazz barátait.


01-dscn2727-a.jpg

Dennert Árpád és Szalóky Béla


02-dscn2724-a.jpg

Nagy Iván, Dennert Árpád és Szalóky Béla


03-dscn2726-a.jpg

Törzsgárda: Sótonyi József és Nagy Jenő


dscn2729-a.jpg

Énekhez készülődik Pintér Péter

Vissza a hírekhez