JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-12. nap Hoffbeat

A visszaszámlálás folytatódik! Már csak 12-t kell aludni és beköszönt a 45. Debreceni Jazz Napok. Igaz, ezúttal már második alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut az esemény a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadon. És ha Veszprémben az a szlogen, hogy aszongya: „10 nap, 30 borász, 30 koncert – 10 ezer néző”, akkor Debrecenben lehetne ez: „4 nap, 72 borász, 39 koncert, 175 magyar jazzmuzsikus – 25 ezer néző”!

A zenekart Hoff Marcell dobos alakította. A tagok közül Bögöthy Ádám bőgőssel már korábban is zenéltek együtt más formációkban. 2014 őszén Bende Zsolt gitárossal az első időszakban trió formában dolgoztak. A jelenlegi quartet 2015 elején kezdte meg működését Ludányi Tamás szaxofonossal kiegészülve.
Repertoárjukon saját szerzemények és standardek átdolgozásai szerepelnek.
Modern, de a tradícionális elemeket sem nélkülöző akusztikus muzsikájukra az érzékenység, a széles dinamikák, a lélek tükröződése és a kamarazenei hangszerelések jellemzőek. Nagy erőbedobással készülnek első albumuk felvételére, amelyet nemzetközi és hazai jazz rajongóknak egyaránt szeretnének bemutatni.


A zenekar tagjai: Hoff Marcell - dob, Ludányi Tamás – alt- és szopránszaxofon, Bende Zsolt – gitár, Bögöthy Ádám - bőgő


boresjazz12.jpg

Vissza a hírekhez