JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Hendrix 74 a Muzikumban

Jimi Hendrix nevét alighanem a vaskalapos jazzrajongóknak sem kell bemutatni, az amerikai gitáros az egyetemes zenetörténet egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Mind a mai napig számtalan gitárosra és zenészre van nagy hatással, legyen szó jazz, blues, vagy rock zenéről. Ha nem hunyt volna el tragikusan 27 évesen, 1970-ben, akkor idén november 27-én már 74. születésnapját ünnepelhetné. Ennek örömére, két nappal korábban, november 25-én nagyszabású koncertet tartanak a Muzikum Klub & Bisztró színpadán.

A Hendrix örökséget nem könnyű, de annál nemesebb feladat gondozni, és hazánkban épp ezt csinálja egy kitűnő trió, a Hendrix Project. Lamm Dávid gitáros-énekes, Tomor Barnabás basszusgitáros és Molnár Dániel dobos, ezen az estén kitűnő vendégzenészek segítségével állítanak méltó emléket az amerikai gitárzseninek. Hármukon kívül jelen lesz Király Martina énekesnő, valamint II. Szász Ferenc, Kardos Dániel és Rónai Zsolt gitárosok is.

Magam személyesen is ajánlom a zenekart, több ízben hallottam már élőben zenélni őket, és én, mint tősgyökeres Hendrix rajongó, mindig nagy elvárásokkal érkeztem, és elégedetten távoztam a koncertekről. A legnagyobb klasszikusoktól kezdve egy-egy kevésbé közismert darab is szerepel a repertoárjukon, mindezeket alaposan átgondolva, átdolgozva, az eredeti szellemiséget és hangulatot megőrizve, mégis új köntösbe ültetve adják elő.

A koncertet a hatalmas lendület és a jó hangulat miatt fiataloknak, a jazz zenével, vagy Hendrix életművével csak ismerkedőknek is ajánlom, de az elvakult fanatikusok is garantáltan megtalálják a szépségét az estének. Aki a fantasztikus névsornak, vagy az én szavamnak nem hisz, az győződjön meg róla saját fülével, november 25-én este, 20.30-kor a Muzikumban.


hendrix-project-muzikum-2016.jpg

Vissza a hírekhez