JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Debrecenben a Rolling Stones!!!!!

No nem az egész zenekar, csak a koncertturnékon csatlakozó Tim Ries szaxofonost láttuk vendégül tegnap este a Sikk Klubban a Balázs Elemér Trió kíséretével.

Két évvel ezelőtt járt nálunk az együttes, annyi változás történt, hogy Egri János helyett Pecek Lakatos Krisztián bőgőzött. Zongorán Balázs József, dobokon természetesen Balázs Elemér működött közre. Elemér elmondása szerint szoros barátság is kialakult közöttük. Tim méltatta a magyar zenészeket, és a világ első vonalába sorolja őket. Szervezett is részükre több amerikai vendégszereplést, ahol sikeresen megállták a helyüket.

Nem újdonság, hogy a nagy rock együttesek vendégként kitűnő jazz zenészeket (főleg fúvósokat) hívnak meg, csak példaként említem Branford Marsalis-t, akit még a nyolcvanas években fedezett fel magának Sting. Tim Ries kitűnően tenorozik, játszik fuvolán és szopránszaxofonon is. Játékukat nemcsak a közönség, hanem a kvartett minden tagja élvezte, mindenki nagy lehetőséget kapott egyéni szólókra, amit a legnagyobb hőfokon igyekeztek megvalósítani. Műsorukban megtalálható volt a lírai balladai hangvétel mellett a látványos swing és dél-amerikai ritmusokkal kiegészített témák. A trió a legnagyobb figyelemmel kísérte a szaxofonos játékát, Elemér a legkisebb lehetőséget is kihasználta, hogy beütéseivel színesítse. Pecek Lakatos Krisztián játéka ezúttal is bizonyította, hogy a magyar bőgősök, bizony a világ  élvonalába tartoznak.

Műsorukat két részletben tartották, az első részben négy örökzöld témát adtak elő, majd szünet után négy Rolling Stones dalt játszottak, természetesen átdolgozva a mai jazz stílusára. Említést érdemel, hogy a debreceni közönség Balázs Elemér minden fellépését nagyobb számban látogatja. Elemér elmondása szerint ide már hazajárnak. Kegyetlen hideg volt, de bent a klubban forró hangulat volt. Műsorukat érdemes megemlíteni:

1.       I’ll Remember April

2.       Up Jumped Spring

3.       Blue in Green

4.       Funji Mama

Szünet

5.       Honky Tonk Women

6.       Street Fighting Man

7.       Ruby Tuesday

8.       Satisfaction


tim-ries-sikk.jpg


tim-ries-sikk1.jpg


tim-ries-sikk2.jpg


tim-ries-sikk3.jpg


tim-ries-sikk4.jpg


tim-ries-sikk5.jpg


tim-ries-sikk6.jpg


tim-ries-sikk7.jpg


tim-ries-sikk6.jpg


tim-ries-sikk9.jpg

Vissza a hírekhez