JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Játék – 2017 január – Megfejtés és nyertes!

2017. január 8-án az alábbi kérdést/anagramát tette fel Dr. Szabó Csaba Seattle-ben élő orvoskutató munkatársunk: "Húron e gém, ott!" (Dresh pap hamar unta...)

És a helyes megfejtés nem más, mint „Mother Tongue” (Rudresh Mahantappa)!

 

A kérdésben az idézőjeles rész a lemez címe, a zárójeles részben pedig a zenész neve. (A magyar ékezetek nem számítanak). Csaba reméli, hogy Dresch Mihály nem veszi tiszteletlenségnek az anagrammát; tudja jól, hogy (1) Dresch Mihály vezetéknevét nem így kell írni; (2) Azt is tudja, hogy Dresch Mihály nem pap, sőt (3) még azt sem hiszi, hogy az anagrammában szereplő remek lemezt Dresch Mihály túl gyorsan megunná. Emellett Csaba tiszteletteljes üdvözletét küldi Dresch művész úrnak, és reméli, hogy az anagrammában szereplő kiváló amerikai zenésszel játszanak majd valahol, valamikor egyszer még közösen.


A szerencsés megfejtő pedig, ahogy szokás, megkapja a fenti anagrammában elrejtett lemez egy dedikált példányát.

Összesen 9 (kilenc!) megfejtés érkezett (ugye mondtam, hogy nehéz), de abból mindössze 6 (hat!) volt jó…

Mivel a beküldési határidő 2017. január 22-én éjfél volt, így utána azonnal papírcsíkokra kiírtam a helyes megfejtők nevét. Összehajtogattam a cetliket, beletettem egyik téli sapkámba, és abból kihúztam egyet! (Így 2017. január 23-án 0 óra 15-kor már meg is volt a végeredmény.)

 

And the winner is:

Holper Péter csornai olvasónk!

 

Gratulálok!

Nyereményét szerkesztőségünkben (Budapest, VII., Szinva utca 6.III.24.) veheti át!

Vissza a hírekhez