JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

„Várhatok még” – Karosi Júlia Gershwin-estje az Opus Jazz Clubban

Szombaton Karosi Júlia zenekara lépett fel Gershwin dalokkal, az Opus Jazz Club színpadán. Nagy várakozással voltam teli, hiszen George Gershwin az egyik kedvenc zeneszerzőm, és kíváncsi voltam, hogy az énekesnő hogyan fogja interpretálni a műveit.

Örömmel vettem tudomásul, hogy teltház van, sokan eljöttek a koncertre. Egyébként az est programja talán nem is cseng olyan ismeretlenül a közönségnek, mert tavaly a Zeneakadémián debütált a Gershwin Est. A zenekar további tagjai: Tálas Áron (zongora), Bögöthy Ádám (bőgő), Varga Bendegúz (dob). A kompozíciókat Fenyvesi Márton hangszerelte.
Az első hatás, ami ér – azon kívül, hogy az énekesnő gyönyörű, és valami lágy, finom aura veszi körbe – számomra a hangszíne is nagyon érdekes.
Szépen bontakoznak ki előttem az ismert és kevésbé ismert dallamok. Nagyon tetszett a „He Loves and She Loves” című szám előadása, talán ez volt az est folyamán a kedvencem.  Az „I Got Rhythm” című dal modern hangzásvilága is új színt adott a műhöz. Érződik az énekesnőn, hogy valóban magáénak érzi Gershwin világát és jól is áll neki. Látszik, hallatszik az a tisztelet és alázat, ahogyan a dalokhoz nyúl.
A zenésztársai is fantasztikusak. Egészen elképesztő a fiatal Tálas Áron virtuóz előadásmódja, és persze Varga Bendegúz (Júlia férje) és Bögöthy Ádám kiváló összjátéka.
Mindhárom zenész jeles képviselője a jazz műfajnak és számos más formációba is megmutatják tehetségüket.
A második rész végén felcsendült a „Várhatok még” magyar nyelvű szám, és ezzel a dallal meg is énekeltette a közönséget az énekesnő.  Ezt a közös éneklést jól láthatóan senki nem bánta.
Az est zárásaként ráadásnak, csupán csak zongora kísérettel előadott melódia, egy igen intim hangulatot varázsolt nekünk. Számomra nehéz is volt kizökkenni, és már a hazamenetelre gondolni. Nagyon kellemes este volt, köszönöm az élményt!


20170218-211802.jpg


20170218-211858.jpg


20170218-212125.jpg


20170218-213854.jpg

Vissza a hírekhez