JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Nagy Ábel útibeszámolója a D.A.S. Trio turnéjáról

Zenekarunk, a megújult D.A.S. Trio első nagyobb megmozdulása egy korábban elért sikernek köszönhető. Tavaly a zenekar elnyerte a Legjobb Zenekar díját Marosvásárhelyen, az idén 9. alkalommal megrendezett Nemzetközi Jazz Versenyen, melyet fiatal zenészek számára írnak ki. Hét tagú, a szakmában elismert zenészekből, zenei újságírókból álló zsűri dönti el, kiknek osztják ki a díjat, ugyanis a nyertest az a megtiszteltetés éri, hogy a következő fesztiválon egész estés koncertet adhat.

A D.A.S. Trio esetében sem történt ez másképp, így múlt hétvégén megírt sorsunkat ujjongva beteljesítettük és koncertet adtunk a fesztiválnak minden évben otthont adó, idén felújított Jazz and Blues Clubban. A tavalyi performanszunkat látva szerencsénkre több helyi koncertszervező is felfigyelt zenekarunkra, így mindjárt egy háromállomásos miniturnéra indulhattunk a csapattal. Nagy szerencsénkre a Szegedi Bornapokra is meghívást kaptunk, így egy hazai helyszínen zártuk a koncertkörutat.
A zenekar életében ekkorra nagy változás történt. Kéri Samu, akivel a csapat pályafutását kezdte, és a kreatív munkában is eddig nélkülözhetetlen szerepet vállalt, kivált a trióból, így néhány hónapos szünetet kellett tartani. Eleinte nehezen képzeltük el a folytatást Samu nélkül, el kellett telnie kellő időnek, mire megtaláltuk az alkalmas embert, akivel újra álmodhatjuk a zenekart. Sárdi Ádám személyében leltünk rá az ideális karakterre, aki érzelmeinek széles skáláját mellkast rengető, aljas frekvenciákon figyelemre méltó finomsággal interpretálja a fantasztikusan lelkes és létszámot tekintve is egyre növekvő közönségünk számára. Az új felállás először áprilisban lépett fel a budapesti Lámpásban, a következő alkalom az erdélyi koncertsorozat volt.
Május 11-én csütörtökön a Manufactura névre hallgató családias klubban adtuk első külföldi koncertünket a megújult zenekarral Temesváron. Rendkívül szívélyes fogadtatásban volt itt részünk, szintúgy a székelyudvarhelyi Gpontban, ahol másnap este került sor a fellépésre. Hatalmas öröm volt látnunk a boldog arcokat a nézőtéren. Úgy tűnt, a nézők is örülnek nekünk.
Szombaton Marosvásárhelyen Váczi Eszterék után léphettünk színpadra és volt szerencsénk éjfél után még játszani. Nagy elismerés volt számunkra, hogy tavalyi zsűrink ez alkalommal is megtisztelt figyelmével és ismét kitüntetett dicséretével.

Vasárnap fájó szívvel ugyan, de búcsút vettünk a várostól, és útnak indultunk, hogy átszelvén a román határt, ismét fellépjünk, ezúttal a Szegedi Bornapokon.

Szegeden a standok körül sétáló közönség nagy érdeklődéssel fogadta zenekarunkat, így boldogan játszottuk le a zárókoncertet. Műsorunk minden nap egyre jobban összeért, a csapat tagjai egymáshoz csiszolódtak.

Összegezve a turnét azt a megállapítást tettük, hogy újra friss a hangzás, nagyobb a lendület. Mikor hazaértünk, haladéktalanul elkezdtünk dolgozni az új dalokon, hogy június 21-én a Várkertbazárban már hallhassanak néhányat az érdeklődők. Eldöntöttük, nyáron mindenképp beiktatunk egy stúdiózást a zenekar életébe.


band1.jpg


band2.jpg


abelgit2.jpg


adam-abel1.jpg


adam-donka1.jpg


adam2.jpg


adam5.jpg


donka1.jpg


band3.jpg


adam1.jpg


donka3.jpg


band4.jpg

Vissza a hírekhez