JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Jazz a Márványteremben – Első évfolyam hatodik est III. rész

A sorozat kezdetén már megírtam, hogy milyen akadályokon kellett „átszökkennem” ahhoz, hogy végül is 1995. január 23-án elindulhasson a „Jazz at the Marble Hall”, magyarul „Jazz a Márványteremben” sorozatom. Az alapkoncepció az volt, hogy ezek a hétfői estek 7 órakor kezdődnek, hogy 10-re, a tapsok/ráadások miatt maximum fél 11-re befejeződhessenek. Az est nyitányául jazztörténeti sorozatot hallhatunk magyar jazzmuzsikusok előadásában, majd a második részben (Mester és Tanítványa) a jazztanszak egyik tanára mutatja be legkedvesebb tanítványát, végül a harmadik részben egy olyan fiatal együttest ajánlok a közönség figyelmébe, akik szerintem nagyobb figyelmet érdemelnének. Az 1995 és 2009 között elhangzott közel ötszáz koncertet rögzítettük, majd pár héttel később „Éjszakai jazzklub” sorozatomban valamennyiből műsort készítettem, ami el is hangzott a Bartók Rádióban.

A sorozat hatodik estje 1995. február 27-én került megrendezésre, szokás szerint teltházzal!

Ezen az esten a harmadik rész is igen rendhagyó volt! Ugyanis nem egy fiatalokból álló zenekar játszott mainstream jazzt, hanem a hazai jazz „veteránjai” free jazz-eltek egyet!

Az első rész után nem ment haza a vibrafonos Radics Gábor (1924-2007). Hozzá csatlakozott zongorán Szakcsi Lakatos Béla (1943) és hegedűn Kathy Horváth Lajos (1952).

Kollektív kompozíciójuk (tulajdonképpen egy ősbemutató jam, hisz így trióban még soha sem játszottak együtt!) címe „Holocaust” volt.

Vissza a hírekhez