JazzMa

Friss Hírek

First of May2024. május 01.
Wednesday Night Drink2024. május 01.
Névnaposok – Fülöp2024. május 01.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Exkluzív interjú a Balogh-ikrekkel a Rozé, Rizling és Jazz Napok elé

A Balogh-ikreket, Rolit és Zolit 2003-ban mutatta be nekem rádiós dolgozószobámban Plutó!

a-balogh-ikrek-gyozelem-utan.jpg


1) Fiúk, hogyan emlékeznek, mióta játszanak együtt?

Roli: Zolival, ikertestvéremmel gyerekkorunk óta, Plútóval és a Józsival pedig 16 éves korunk óta.


2) Létezik az, hogy 2013 óta nem jelent meg Finucci CD?

Zoli: Igen. 2013-ban jelent meg a legutóbbi lemezünk "Kész Regény" címmel a Tom Tom Records kiadásában. Ekkor nyertük meg "Szerelemre ébredt hajnalok" című dalunkkal a Jazzy Rádió dalversenyét, melynek zsűrijáben Robi bácsi is ott volt. Azóta sokminden történt mind zeneileg a fejünkben, mind a karrierünkben. Így kárpótlásul, hogy azóta nem jelentkeztünk új lemezzel az ez év őszén megjelenő új lemezünk egy új oldalát mutatja majd meg a Finucci Bros Quartetnek. Annyi érdekességet elárulok, hogy nem fúzisós jazz lesz és lesz egy meglepetés művész is a lemezen.


3) És külön-külön nem játszottak lemezen?

Roli: De igen. Tavaly a Los Angeles-i Six String Theory gitárverseny fődíjához tartozott egy közös lemezfelvétel Lee Ritenour-al, melyet a világhírű Woodshed Recording Studio-ban vettünk fel. Erről a stúdióról annyit kell tudni, hogy olyan neves művészek rögzítették itt lemezüket, mint Michael Jackson, George Benson, Barbra Streisand, Whitney Houston és még sorolhatnám. Ez a lemez 2017 őszén fog megjelenni.

Zoli: Én azóta nem játszottam más lemezen session-zenészként. Viszont minden energiámat a legújabb lemezünk dalainak komponálására és hangszerelésére fordítom, hogy a lehető legjobbat hozhassuk ki magunkból.


4) A Magyar Jazz Szövetség és az NKA által támogatott "Jazzlegendák" sorozatban 2017. február 16-i koncertjén a Budapest Jazz Clubban a "Best of George Benson" került sorra. Július 10-én egyazegyben azt az anyagot fogják játszani az Óváros téren is?

Roli: Nagyrészt igen, de lesz egy-két meglepetés dal is.

Zoli: Artúr nagyon ügyes, szinte bármilyen kihívással szembe tud nézni, így nem félünk akár még nehezebb dalokat is rábízni, de egyébként nagyrészt maradnak a BJC-ben elhangzott dalok.


5) Az év elején a JazzMa.hu-ban lett először meghirdetve az énekversenyük. Látom, július 10-én Berki Artúr lép fel magukkal. Ezek szerint ő nyerte meg a versenyt? És arra nem gondoltak, hogy legalább egy szám erejéig színpadra szólítsák Artúr basszusgitáros öccsét, Dávidot, aki 2 hónapja egy olyan versenyen lett első, melynek zsűrijében Plutó is ott ült?

Roli: Megosztott helyezés lett az eredmény. Artúr, Burai Renátóval megosztva nyerte meg az énekversenyt. Annyira ügyesek voltak mindketten, hogy nem tudtunk dönteni, ki nyerje meg a versenyt, így úgy láttuk jónak, ha megosztva mindketten győznek.

Zoli: Nem gondoltunk rá, de ötletnek nagyon jó. Talán még meg is valósítjuk!

Vissza a hírekhez