JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-32. nap Juhász Márton Trio feat. Bernhard Wiesinger

Márcsak 32-t kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

A JazzMa.hu Olvasói Szavazólistáján 2014-ben és 2015-ben az év dobosának választott Juhász Márton (1987 – Debrecen) új triójával idén februárban debütált a Budapest Jazz Club-ban. A közönség és a kritikusok egyaránt pozitívan reagáltak első koncertjükre: "Muzsikájukkal bizonyították, hogy a hagyományokhoz hű jazz is eljut a mai közönséghez, ha azt olyan frissen, szellemesen játsszák, mint ők." JazzMa.hu

A magyar jazztrió tagjai évek óta Bécsben élnek. A zenekarvezető a bostoni Berklee-n szerezte diplomáját, a két Mátyás pedig Grazban!

A trió vendége Ausztria egyik legfoglalkoztatottabb szaxofonosa, a Berklee College of Music-ot is megjárt Bernhard Wiesinger (1981 – Bécs).

A zenekar tagjai: Bernhard Wiesinger - szaxofon, Bartha Mátyás - zongora, Hofecker Mátyás - bőgő, Juhász Márton - dob


32.jpg

Vissza a hírekhez