JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-24. nap Kriz feat. Busa Pista

Márcsak 24-et kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

Csapó Krisztián (1983) jazz harsonás gyermekként a Magyar Állami Operaház-, valamint a Magyar Rádió- és Televízió Gyermekkórusában is énekelt, 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.

Idén pontosan tíz éve, hogy a Magyar Rádió Jazz Harsona Tehetségkutató Versenyének döntőse volt. Az elmúlt évtizedben számos külföldi és hazai zenekarral szerepelhetett, a SoulWhat tagjaként turnézott Ausztráliában, Ázsiában, tagja volt a Budapest Jazz Orchestra-nak, Miami-ben kísérte a latin Grammy-díjas Nestor Torres fuvolistát, itthon Ed Neumeister jazz harsonást, a Queen Mary 2 óceánjárón Elio Pace brit énekest.

2016-ban a JazzMa.hu Olvasói Szavazólistáján az év harsonása kategóriában II. helyezést ért el.

2016-ban létrehozta saját projektjét, melyben Roy Hargrove, Nils Landgren és Janek Gwizdala zenei világából merítve a fiatalabb generáció nagyszerű muzsikusaival zenél együtt. Ebben segít neki a hazai hip hop/rap élet egyik kulcsfigurája, a rímeket improvizáló Busa Pista is, ezzel is különlegesebbé téve a produkciót.

Szaxofonon az amerikai smooth jazz rádiók által is felfedezett Zolbert működik közre, a koncerten különleges vendégként hallhatjuk továbbá az egyik legtehetségesebb fiatal énekesnőt, Stahl Barbarát. A ritmusszekciót is élvonalbeli jazz/session zenészek alkotják, billentyűn Tóth Marcell, gitáron a MAO-ból és a Balázs Elemér Group-ból ismert Komjáti Áron, basszusgitáron a Junior Prima-díjas Fonay Tibor, a Budapest Jazz Club Orszáczky Jackie Jazz Basszusgitár Tehetségkutatójának győztese, míg dobon a kiváló Mihalik Ábel lesz hallható (ő 2002-ben a Bartók Rádió Kovács Gyula Jazz Dob Tehetségkutatójának legfiatalabb –akkor 15 éves- döntőbe jutott versenyzője volt!).


A zenekar tagjai: Csapó Krisztián - harsona, Busa Pista – rap, freestyle,  Zolbert - szaxofon, Stahl Barbara – ének, Komjáti Áron – gitár, Tóth Marcell - billentyűs hangszerek, Fonay Tibor - basszusgitár, Mihalik Ábel – dob


24.jpg

Vissza a hírekhez