JazzMa

Friss Hírek

ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Victor Wooten Trio, Jazz Alley, Seattle, USA (2017. szeptember 28.)

Victor Wooten ezúttal trióban nyomja, mégpedig nem is akármilyenben: Dennis Chambers dobossal, és Bob Franceschini szaxofonossal. A csapat TRYPNOTYX címmel egy vadonatúj lemezt is jegyez.

A tagok egyikét sem kell bemutatni a JazzMa.hu olvasóinak: az ötszörös Grammy-díjas basszusgitáros Victor Wooten (többek között) Béla Fleck Flecktones-jának oszlopos tagja, de tíz szólólemezt is jegyez, és majdnem tíz éve (hogy repül az idő!!) az SMV projekttel is nagyot dobott (Marcus Miller/Stanley Clark/Victor Wooten!!!). Dennis Chambers az elmúlt 30 év során minden magára valamit adó fúziós zenekar alapembere volt (John Scofield, Mike Stern, Return of the Brecker Brothers, Niacin, CAB, John McLaughlin, George Duke...), de neve funk vonalon is jól cseng (Parliament, Maceo Parker...). Bob Francheschini saját neve alatt nem jegyez (még) lemezt, de több száz lemezen fújja (Chaka Khan, George Benson, Paul Simon, Eddie Palmieri, Tom Browne, Willie Colón, Mike Stern...), és Mike Stern együttesével szokta járni a világot.

Szóval: kemény, hangos, in-your-face fúziós menü ígérkezett ma estére. Ehhez képest, változatosabb programot kaptunk: voltak latinos, blues alapú, és funk alapú darabok is.  Két és egynegyed órás koncert volt (ebben volt egy félórás Wooten szóló-darab is, kütyükkel, effektekkel), plusz egy ráadás, amelyre már csak Victor és Bob jött vissza. Victor energikusan, pozitívan, pontosan, virtuózan, jó humorral játszott. Bob is hozta a legjobb formáját. Dennis viszont ezúttal egy kicsit fáradt/enervált/unott benyomást keltett.  Képek.


vw1.jpg


vw2.jpg


vw3.jpg


vw4.jpg


vw5.jpg


vw6.jpg


vw7.jpg


vw8.jpg


vw9.jpg

Vissza a hírekhez