JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Családi körben

Möntör Máté és Oláh Krisztián születésnapi koncertre hívta az érdeklődőket a K11 Művészeti és Kulturális Központba.

A Király utca forgatagából pár lépéssel egy csendes udvarba jutunk, és aztán továbbhaladva belépünk a rendezvény helyszínére. A 2015-ben megnyitott központ meglepően tágas, gyönyörű karácsonyi díszbe öltöztetett és nagyon barátságos. Csendesen várta a látogatókat. Akik nem nagyon érkeztek… Ez azonban nem szegte a fiatal művészek kedvét.

Möntör Máté gitáros és Oláh Krisztián zongorista barátsága a Zeneakadémián kezdődött. A közös tanulmányok során már játszottak együtt és az iskolás évek múltán úgy érezték, szeretnék megtartani ezt a formációt a továbbiakban is. Nem könnyű terepet választottak: a ritmusszekció nélküli duó nem ad magától semmit, a tempó érzetéért, a karakterekért sokszorosan meg kell dolgozni. Sikeresen vették azonban az akadályokat, lüktető, vérbő jazzt hallhattunk az esten.

Az egy szetben megszólaló koncert egy Möntör-szerzemény mellett „jó régi” standardekből épült fel. A fiatal művészek azonban alaposan megforgatták a számokat, izgalmas változatokat készítettek belőlük. Oláh Krisztián bátran használta az elektromos hangszer biztosította hangszíneket, így „került” nagybőgő is a színpadra, és ez a basszusjáték különleges színt vitt a produkcióba. A mindössze két szereplő aztán az említett szóló-basszus felálláson túl is nagyon sok változatban játszott, színesen, virtuózan, fantáziadúsan mesélték el a történeteket. Máté felvezetőiből sok jazztörténeti adalékot kaptunk, és néhány kulisszatitkot is megtudtunk. A maroknyi közönség zajos tetszésnyilvánítást nem tudott adni, de lelkesen hallgattuk a programot, az ünnepeltek pedig a szűk kört a helyén kezelve merészen és igazán felszabadultan muzsikáltak.

A családi körben tartott születésnapok része a torta is, így volt ez ezúttal is: Máté édesanyja készített egy gyönyörű cukrászremeket, és a koncert végén ennek kóstolásával, koccintással, beszélgetéssel zárult az este.

Boldog születésnapot és sikeres koncerteket!


mm-ok-1.jpg


mm-ok-2.jpg


mm-ok-3.jpg


mm-ok-4.jpg


mm-ok-5.jpg


mm-ok-6.jpg


mm-ok-7.jpg


mm-ok-8.jpg


Vissza a hírekhez