JazzMa

Friss Hírek

Friday on My Mind2024. május 03.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Megjelent Pogár László & Sívó Dániel új kislemeze

Tegnap ezt a levelet kaptam Pogár Lászlótól! – A szerk.

A tavaly novemberben debütált Szomorú vasárnap feldolgozás után itt a folytatás átértelmezett Coltrane-dalokkal.

pogar-sivo.JPG

Pogár László (Hangmás, Black Bartók) és Sívó Dániel (Panic Radio, Revue, Polldarier) 20 éve aktív résztvevői a budapesti underground szcénáknak. A jazz zene iránti rajongásuk összehozta őket egy közös projektre.

„A körülbelül fél éve debütáló Szomorú vasárnap után Danival belevágtunk általunk kedvelt jazz standardek újraértelmezésébe. John Coltrane zenéje mindkettőnk számára nagyon inspiráló, nekem az Eqiunox dal, Daninak az A Love Supreme album az egyik kedvence az életműből, ezért adta magát, hogy ehhez a két számhoz nyúljunk hozzá” – meséli Pogár László.

„Mindkettőnél koncepció volt, hogy az izgága és sötétebb tónusú elektronika mellett egy tisztább jazzgitár-hangzás maradjon. Illetve a kettőnk által összerakott zenéknél fontos vezérelv, hogy legyen egy erős filmzene-hangulata a daloknak.”

„A mai vibráló, sokezer vágásokkal készülő videók ellenében az Equinox-hoz egy olyat klipet készítettünk, amely nyugalmat áraszt és lehetőséget ad egy négyperces elmerülésre.

A borító és a klip ezúttal is a Studio VAN (azon belül is Hujber Áron és Benkő Bálint) érdeme, akik már számtalan Hangmás- és Black Bartók-borítót készítettek.”

A két dalt analóg formában is lehet élvezni, mert megjelenik 7" vinyl formátumban, ami nagyon limitált példányszámban lesz kapható a Musicland-ben és a Wave-ben április 20-án, a Record Store Day napján.

Equinox

https://www.youtube.com/watch?v=XYnrExh_GWI

Resolution

https://www.youtube.com/watch?v=KOaCsQyds0Q

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez