Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

iF10 – második este

A Trio Midnight és Bacsó Kristóf közös estjével folytatódott a születésnapi hangversenysorozat 2017. szeptember 8-án, pénteken este a Ráday utcában.


Afrikába is elviszi a magyar népdalokat a Kodály Spicy Jazz

Franciaországban, Olaszországban és Marokkóban mutatja be Kodály Zoltán által gyűjtött magyar népdalok jazz feldolgozásait szeptemberben és októberben a Kodály Spicy Jazz. A zenekar a külföldi fellépések között itthon új videóklipet készített és új dalokon is dolgozik, amelyek az első nagylemezükön jelennek meg 2018 elején.


Az Érdi Jazz Fesztivál első három napja – folytatás a hétvégén!

A III. Érdi Jazz Fesztivál első három napjáról Irk Réka küldött beszámolót! – A szerk.


iF10 – első este

Évfordulót ünnepel a Ráday utca egyik igen népszerű helye, az iF. A Hoffmann György megálmodta kávézó nemcsak remek kínálata és hangulata miatt híres, hanem fantasztikus jazzkoncertjei miatt is, amiből éppen egy évtizede tartották itt az elsőt. A kerek születésnapot háromnapos hangversenysorozattal ünneplik, melynek első estéjén Gyárfás István és barátai játszottak.


A Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjasok koncertje október 9-én a Budapest Jazz Clubban (CAFe Budapest)

Ahogy azt augusztus 23-án megígértem, elkezdtem egy olyan a sorozatot, amelyben minden szerdán bemutatom Önöknek az idei CAFe Budapest jazzista fellépőit! Persze legtöbbjüket olvasóink már évek óta jól ismerik…


AZ ÖRÖKIFJÚ TOMMY ÉS BARÁTAI REMEK HANGULATBAN ÜNNEPELTÉK A MAGYAR IRODALOM NAGYJAIT SZOMBATON (SZEPTEMBER 2-ÁN) ESTE A BUDAPEST JAZZ CLUB SZÍNPADÁN SZÖVEG: MÁRTON ATTILA FOTÓK: DESEŐ CSABA

Mint arról lapunk olvasói is értesülhettek előzetesünkből, Vig Tommy, aki a magyar irodalom igazi rajongója, régi tervét valósította meg, amikor a magyar irodalom nagyjai iránti tiszteletét saját eszközeivel, azaz zenében kívánta kifejezni.


Gondolataim a jazz-ről - 2017 augusztus

Egy háziorvos naplója - havonta jelentkező írás: évfordulókkal, születésnapokkal, aktuális koncertekkel, lemezekkel foglalkozó összeállítás. Ez már a második évad! Nem akarok semmit megmagyarázni szakmai szempontból - nem is tehetném. Amit jó lenne elérni: a jazz szeretetét sugározni "minden sorommal"!


Második harapás abból a bizonyos almából… avagy rá lehet szokni New York-ra?

Idén augusztusban úgy hozta a sors, hogy tavaszi turném után ismét New York-ban jártam. Májusban kaptam egy felkérést Deborah Latz énekesnőtől, a Cornelia Street Café egyik program kurátorától, hogy lépjek fel augusztusban a VoxFest nevű három napos énekes fesztiválon. A kérésre nem tudtam nemet mondani, már csak azért sem, mert a program elég színvonalasnak ígérkezett, és megtisztelőnek éreztem, hogy engem is beválogattak.


A Rozsnyói Péter Trió október 6-án a Budapest Jazz Clubban (CAFe Budapest)

Ahogy azt 1 hete megígértem, ma elkezdem azt a sorozatot, amelyben bemutatom Önöknek az idei CAFe Budapest jazzista fellépőit! Persze legtöbbjüket olvasóink már évek óta jól ismerik…


És még egyszer Gárdonyi Lászó új CD-jéről

Tegnap este 10-kor (közép-európai idő szerint ma hajnali 4-kor!!) küldte az alábbi szenzációs levelet Boston-ból (Berklee, you know!) Laszlo Gardony:


Új időpontban az Újbuda Jazz Fesztvál

Az Újbuda Jazz Fesztivál 12 év után átkerült szeptember elejéről a végére. Szóval lesz ismét, a két helyszín is marad, csak szeptember 28-a és október 1-e között. Alább a program:


Csudás a 2017-es CAFe Budapest jazzprogramja

Egészen elképesztő nívójú jazz programot állítottak össze az idei fővárosi őszi fesztivál szervezői. Amellett, hogy bemutatják a hazai 20-as, 30-as nemzedék kiemekedő tehetségeit, meghívták az operaénekléstől nemrégiben visszavonult német Thomas Quathoff legújabb jazz projektjét; az angol csodagyerek énekest, Jacob Collier-t, aki minden hangszeren kíséri önmagát; a lengyel hegedűvirtuóz Adam Bałdych-ot norvég muzsikusokkal; a leghíresebb izraeli bőgőst, Avishai Cohen-t; és a CAFe Budapest csattanójaként a Wayne Shorter Quartet ritmusszekcióját (Danilo Perez-John Patitucci-Brian Blade), amely Children of the Light néven lép majd fel. Ja, és ki ne felejtsem a fantasztikus cimbalmos, Lukács Miklós amerikai trióját; a klezmer és latin elemekkel dúsított zenét játszó Jáger Bandi és a Jazzraelt; valamint Oláh Kálmán legújabb szenzációs produkcióját, a „Kodály Impressions”-t!
Tehát figyelem Kedves Olvasóink: 2017. október 6-a és 22-e között 14 koncert 6 helyszínen. Már most érdemes megvenni a jegyeket!
Az elkövetkező hetekben részletesen bemutatom Önöknek a fellépőket, majd munkatársaim a koncertekről készítenek beszámolókat!


Versenyfelhívás

A Magyar Jazz Szövetség újra megrendezi Jazz combo versenyét. A versenyre zenekari tag által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.


Elemér 50! – Exkluzív interjú Balázs Elemérrel

Elemérrel, ha jól emlékszem, 1984 tavaszán találkoztam először, amikor mégcsak kamasz volt. Most meg már félévszázados… Egyébként 2017 januárjában a JazzMa.hu első Muzsikusi Szavazólistáján ő lett a dobosok között az első!


Újabb bejegyzések