Keresés

Hírek

Archívum

Hírek dátum szerinti szűrése

Csendből szó - Váczi Eszter az Opus-ban

2017. május 18-a, Budapest Music Center - Opus Jazz Club, Váczi Eszter és a Quartet. Készül a negyedik lemez: "Mégsem múlik el" - remélem, ezzel nagy titkot nem árultam el. Tavaly már megjelent egy négy számos CD (ugyanez a címe - erről olvashattak honlapunkon). Most a régi dalok mellett hallhattuk az újakat is - majdnem lemezbemutató koncert.


VI. GERE JAZZ FESZTIVÁL

2017. június 9–10. GERE BIRTOK (VILLÁNY)


Grzegorz Karnas újra az Opusban

Polska Jazz: a Karnas Formula játszott az Opus Jazz Club színpadán, május 16-án.


Miniinterjú Nagy Ábellel

Nagy Ábelt (1997) 6 éve léptettem fel először Debrecenben az apukája (Nagy János) vezette MoNaMo-val - ott gitározott. Majd 2014-ben már billentyűsként irányította a Békás-tó partján a még nála is fiatalokból álló D.A.S. Trio-t.


KEDVENC JAZZ-FORMÁCIÓM, AVAGY A KOLLMAN GÁBOR QUINTET KONCERTJE A HÁLÓ JAZZ KLUBBAN 2017. MÁJUS 16-ÁN SZÖVEG: MÁRTON ATTILA FOTÓK: DESEŐ CSABA

A cím annyiban szorul magyarázatra, hogy nekem, mint konzervatív ízlésű veterán jazzrajongónak, a kisegyüttesek – azaz a jazz-combók közül talán az ötös és hatos felállás a legkedvesebb. Külön öröm egy ilyen, relatíve nagy létszámú együttes fellépése manapság, amikor – különféle megfontolásokból – a mini-együttesek (szólók, duók) korát éljük.


Erdélyből jöttem – Gyárfás István beszámolója

2017 május 10-14. között rendezték meg, a kilencedik Marosvásárhelyi International Youth Jazz Competition and Festival-t. (A magyarok ismét kiemelkedően szerepeltek, hisz három díjat is elhoztak!)


Ölelő koncert

„És ez marad a végére, a mama, az anya. Ez marad a dolognak a végére.”
Egy héttel anyák napja után, május 14-én hallgathattuk meg a Budapest Jazz Clubban Szirtes Edina Mókus legújabb műsorát.


Metheny Weiz-ben

PAT METHENY QUARTET (2017.05.11. – WEIZ).


IMPfest, University of Washington, Seattle, USA (2017. május 13.)

A Washingtoni Egyetem (UW) zenei tanszékének diákjai minden évben megszervezik az IMPfest-et, amelynek során a diákok, a tanszék fakultása, és vendégprofesszorok egy hétig intenzíven dolgoznak együtt, és a hét végén koncerten mutatják meg az "eredményt". A mai koncert három részből állt.


Harcsa Veronika is calling - Duó feldolgozásest a BJC-ben - Koncertek Erdélyben és Berlinben + Három új videó!

Több hónapi szünet után, Harcsa Veronika újra tájékoztatja lapunk olvasóit! Ezúttal májusi és júniusi eseményeiről! – A szerk.


SPAIN FOREVER

2017. május 10-e, Michel Camilo és Tomatito, Wiener Konzerthaus. Két akusztikus hangszer: zongora és gitár. Latin jazz és flamenco. Eddig három közös lemez és számtalan duó koncert.


60. tatabányai DzsesSzerda Gáspár Károly triójával és helyi tehetségekkel

Ludányi és Pleier Tamások közel 12 éve tartó fáradhatatlan munkája következtében elérkeztünk a 60. DzsesSzerdához, méghozzá örvendetesen sok nézővel, akik a Bajnokok Ligája, a fűnyírás és egyéb tavaszi szabadtéri tevékenységek helyett inkább a jazzt választották. A hallottak alapján bátran állíthatom, hogy nem bánták meg.


Amerikából jöttem – Jáger Bandi útibeszámolója

Mielőtt elutazott volna a Big Apple-be Jáger Bandi, csináltam vele egy exkluzív interjút! A vége felé a lelkére kötöttem, hogy ha hazaér, írjon egy útibeszámolót, és legyenek hozzá képek is a nagy kalandról. Tegnap megjött Bandi, és máris itt a beszámoló! – A szerk.


Gadó Gábor és barátai az Opus színpadán

A magyar jazz gitározás egyik legegyedibb zenésze, Gadó Gábor, némi kihagyás után újra koncertezett Budapesten, az Opus Jazz Club színpadán. A nemrégiben 60. életévét betöltött gitáros ezúttal is méltó kvartettet hívott össze maga köré. Ávéd János, Barcza Horváth József és Balázs Elemér segítettek élőben is fantasztikus élménnyé varázsolni a Gadó-szerzeményeket.


Egy elvarázsolt este - Cassandra Wilson a Müpában

Köszönhetően a Müpa jazz zene iránti elkötelezettségének, idén a Jazztavasz elnevezésű rendezvénysorozat alkalmával három remek koncerten hódolhattunk élvezeteinknek.


SIKERES „BEUGRÁS”, AVAGY CASSANDRA WILSON ISMÉT A MŰVÉSZETEK PALOTÁJÁBAN 2017. MÁJUS 5-ÉN

Ősszel lesz nyolc éve annak, hogy 2009. november 5-én Cassandra Wilson-t láthattuk-hallhattuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán – és akkor is telt házat vonzott. Szombaton ugyan egy másik nagy jazzdíva, Dee Dee Bridgewater szereplése lett volna aktuális a Jazztavasz 2017 három estén át három jazzlady-t felvonultató műsorában, de egyáltalán nem bántuk meg a cserét, mert „a beugrás mesterien sikerült”. Azt nem tudom, hogy az a koncert milyen lett volna, de hogy ez felejthetetlennek mondható, az biztos.


Exkluzív interjú Castagno Claudia Raquel-lel

Claudia-val eddig mindössze egyszer találkoztam életemben. 3 éve nagypapája, Garay Attila temetésén… Azóta felcseperedett, de még mindig kislány – október 5-én lesz 15 éves!


John Scofield Retrospective: Quiet and Loud Jazz, Jazz At The Lincoln Center, New York, USA (2017. május 6.)

Figyelem emberek! Ez az első önálló anyaga „kiküldött” New York-i tudósítónknak, Dr. Haskó György-nek! (Az előző Gary Burton-öshöz mégcsak a képeket szolgáltatta! – A szerk.)


Rádióbarát jazz a BMC-ben - Elek István Quartet feat. Friedrich Károly

Délutántól kissé felborult a napom zenei projektem sürgős szervezési teendői miatt, így épp kezdésre estem be az Opus Jazz Clubba. Igen ám, de az egyik potenciális karmester pont akkor tudott visszahívni, amikor léptem volna be az ajtón. Így 21:30-kor tettem le a telefont. (Tényleg, ki emlékszik a "Fél 10 Jazz Klub"-ra? Én nem, de sokat hallottam róla…)


Szeptemberben újra jazz ÉRDEN

Szeptember második hetén, 5-e és 10-e között Érd több pontján is jazz zene fog szólni, indul a III. Érdi Jazz Fesztivál.


Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések