JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2023. március 30.
.jaXon: Dog Circus2023. március 29.
Soukup, Luboš: Levitas2023. március 28.
Stick Men: Tentacles2023. március 23.
Kappeyne, Floris: Closer2023. március 21.
Lukács Eszter: So Nice2023. március 19.
Adó 1%2023. március 18.
Abair, Mindi: Wild Heart2023. március 16.

Hírek

MÚLT–JELEN–JÖVŐ

címmel Szurcsik József Munkácsy- és Derkovits-díjas képzőművész beszélget Varga Jánossal barátságról, művészetről, múltról, jelenről, jövőről, majd a Varga János Project unplugged koncertjét láthatják az érdeklődők ma este a solymári Apáczai csere János Művelődési Házban.

varga-janos-2013.jpg


Az indiai és arab népzene dallamvilága - a jazz és a rock lüktetésével, nagyívű improvizációkkal, virtuóz hangszeres játékkal - ez a Varga János Project.
Varga János több mint harmincöt éve van jelen a magyar zenei életben és jegyzik nevét a világ progresszív rock zenei előadói között. Több mint húsz lemezt tudhat maga mögött szerzőként és gitárosként, többek között a három Varga János Project albumot és egy koncert DVD-t.

2011. júniusban nagy sikerű koncertet adtak Pécsett a Kodály Központban régi zenekarával a legendás East együttessel.

Tavaly nyáron Rick Wakeman előtt Pakson a XX. Gastroblues Fesztiválon állt színpadra a Varga János Project.
Idén a Sturcz Quartet-tel kiegészülve (akik Al Di Meola, a Jethro Tull és Ian Anderson koncertjein is közreműködtek) adtak koncertet a XXI. Paksi Fesztiválon.


varga-janos-project-unplugged.jpg


Hegedű (Kézdy Luca), gitár (Varga János), cselló (Sturcz András), két ütős (Mády Kálmán és Cukalas Hristos), és dob (Király István) felállású zenekar előadását élvezhetik az érdeklődők a kávéházi estén.

Vissza a hírekhez