JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

ADYTON SZABDZENEMŰHELY ÉS ALKOTÓ EGYÜTTLÉT III. – 1-2. nap

Enyhe unszolásomra (…) végül ma délelőtt Molnár Csaba kiszorított magából annyi időt, hogy az első két nap történéseit összegezze! – A szerk.

Augusztus 21-22., Hétfő – Kedd

Hétfőn délután négyre szinte mindenki megérkezett a jelentkezők közül. John, aki Periugia-ból kelt útra hajnali hatkor, küldött egy sms-t délután, hogy este nyolckor érkezik a Sigilbe. Schneider Vilmos bőgősünk pedig keddre jelezte jövetelét, bizonyos váratlan események miatt.
Négy óra után nem sokkal meg is tartottuk rövid tecnikai megnyitónkat, mely ismét nélkülözte a nyakkendőt, az öltönyt és egyéb számunkra kényelmetlen rekvizítumokat.
Örömmel üdvözölhettünk azokból is néhány résztvevőt, akik tavaly is velünk voltak.
Pillanatok alatt elfoglaltuk a szállásainkat, berendeztük a TaZen termeinket. A hatórási vacsora után serényen kialakítottuk kerti „színpadunkat”.

Kezdésként Szabó Sándor, Benkő Róbert és Heindrich Roland triója muzsikált. A két gitáros elektromos hangszereket és a rájuk jellemző különleges effekteket használt. Benkő Robi is erősítőből terítette alánk gyönyörű mélyeit és fölénk fényesedő magasait. Az első részben elcsendesülő nyugalmat hívogató hangzásba burkolták a közönséget. A második részben pedig ki-kiléptek a varázslatos hangulatból a váratlan és robosztus hangépítmények világába.
Ezt követte a szabadformációk ideje. Itt még érződött a táborlakók részéről az első napi megilletődöttség, de inkább nevezzük figyelemnek, megfigyelésnek azt az állapotot, amikor inkább hallgatóként ülnek a nézőtéren. Azért a bátrabbak beszálltak Grencsó István oldalán, és végül olyan spirituszt kaptak, hogy bizony nem egy forró pillanat adódott és több zenei csúcspont is sikeresen „felrobbant”. Ennek hatására Miklós Szilveszter is hamarosan beszállt egy pergővel. Amit aztán a lelkes – egyelőre még a közönség soraiban maradó – ütősök egyesével egészítettek ki egy komplett dobszetté. Némi kis – nem titkolt - huncutság is volt a dologban, ahogyan zene közben vették körbe Szilvesztert az egyre több dobbal, cinnel.

Másnap, a szokott módon délelőtt elkezdődött a tanulás.
Veress Tamás grafikus egész héten velünk lesz. Ő rajzolta idei plakátunkat is. Neki szabadbejárása van mindenhová, mert idén ő a képzőművész alkotótársunk. Mozgó „műtermét” gyorsan ki is alakította, amit aztán odatelepít, ahol éppen dolga akad. A menetközben elkészülő alkotásait, majd belátása szerint osztja meg velünk, mintegy interaktív kiállításként.
Az esti koncert képeit hamarosan megkapom, és akkor folytatom a tudósítást.

Addig is szép napot az olvasóknak!
Folytatás hamarosan….
A képeket, immár hagyományosan, Ekési Orsi készítette.


001-megynito.JPG

Megnyitó - I.


002-megynito.JPG

Megnyitó - II.


004.JPG


010.JPG


021.JPG


023.JPG


029.JPG


030.JPG


031.JPG


033.JPG


034.JPG


035.JPG

Vissza a hírekhez