JazzMa

Friss Hírek

Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Világhírű zenész is oktat a X. Világzenei és Improvizációs Táborban

A John McLaughlin Trio-val világhírűvé vált Dominique Di Piazza basszusgitáros is oktatja a résztvevőket a X. Világzenei és Improvizációs Táborban 2019. július 19-25. között. A tábor idén az Óbudai Népzenei Iskolában kerül megrendezésre. Egyéni és csoportos elméleti-gyakorlati képzéseket kínál kezdőknek, újrakezdőknek és tapasztalt, profi zenészeknek. A táborba június 30-ig lehet jelentkezni.

A francia szaxofonos, Vincent Mascart után újra világhírű zenész csatlakozik a X. Világzenei és Improvizációs Tábor oktatóihoz. Dominique Di Piazza a 90-es években a John McLaughlin Trio tagjaként vált széles körben ismertté, majd szólólemezekkel is jelentkezett. A többszörös díjnyertes virtuóz forradalmasította a basszusgitározást: sajátos kéztechnikát dolgozott ki, amivel mindent kihasznál, amire csak a hangszer képes. Lenyűgöző tudását nemzetközi mesterkurzusok után most nálunk adja át a haladó diákoknak, sőt a tábor második estéjén koncertezik is a Yancha Project-tel.
A különleges zenei és közösségi élményt adó művészeti tábort Kéri Gábor gitárművész és Nagy János Erkel-díjas zongoraművész-zeneszerző alapította.
„Az egyhetes együttlét célja, hogy improvizációkon és határokat átlépő kísérletezéseken keresztül utat mutassunk a klasszikus zene, a jazz és a magyar népzene fúziójához, és új értelmet adjunk a világzene fogalmának, amely mindhárom zenekultúra rajongóit elvarázsolhatja.” – mondta Nagy János, a tábor művészeti vezetője. Hozzátette: „Az elmúlt években a hangszeren tanuló, kezdő 8-10 éves kisiskolásoktól az újrakezdő felnőtt hobbizenészeken át a tapasztalt zeneakadémistákig mindenki megfordult nálunk. Volt, hogy édesapa és gyermeke együtt érkeztek tanulni. A nagyjából ötven táborlakó a tudásszintjének megfelelő segítséget kap a mestereitől, hogy fejlessze a technikai készségeit, és az improvizációkkal szabadjára engedje a zenei kreativitását.”- fogalmazott.
A táborban délelőttönként Szerényi Béla népzenész tart elméleti foglalkozásokat, majd a folytatásban a résztvevők csoportos és egyéni főtárgy órákon, délután pedig más hangszerek kurzusain vehetnek részt a hazai zenei élet képviselőitől: Kéri Gábor - gitár, Nagy János - zongora, Mózes Tamara - ének, Mogyoró Kornél – ütőhangszerek, Savanya István – gitár, ének, valamint a két külföldi vendég oktatótól.
A tábor díja, oktatás: 28 000 Ft. Szükség esetén olcsó étkezést és szállást is lehet igényelni, melyben a tábor vezetősége segít.

Ezen a linken lehet jelentkezni:

https://www.janosnagy.com/events/x-vilagzenei-es-improvizacios-tabor

A tábor ideje alatt lehetőség van elvégezni az “Improvizáció és stílusismeret egyéni és zenekari játékban” című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképző tanfolyamot, ez részét képezi az oktatásnak. A tanfolyam részvételi díja: 35.000 Ft.

Bővebb info: https://www.amzam.net/felnottkepzes

Pár fotó tavalyról.:)


01-16.jpg


02-18.jpg


04-18.jpg


06-16.jpg


Vissza a hírekhez