JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Évzáró a solymári Little Jazz Pubban

Márkus Tibor és az Equinox zenekar jazzklubja pénteken este ismét nagyon színvonalas estével ajándékozta meg a lelkes közönséget. A havonta jelentkező esemény a hagyományok szerint, ismert magyar vendégekkel és pályakezdő, vagy még tanuló tehetségekkel lepi meg az érdeklődőket.

Most egy egész évfolyam jelent meg a solymári Apáczai Csere János  Művelődési Ház családias pinceklubjában. A Bartók Béla Zeneművészeti  Szakközépiskola OK/2-es teljes évfolyama három igazolt hiányzó kivételével szerepelt a koncerten.

Márkus Tibor bevezetőjében azzal indokolta az évfolyam meghívását, hogy a szokásos egy-két tehetséges végzős szerepeltetése helyett most egy kiemelkedően magas színvonalon teljesítő 2019-es osztály született, ezért nyújt minden tagjának együttes bemutatkozási lehetőséget. A fiatalok rá is szolgáltak a dicséretre, két nagyon szép és karakteres énekhang mellett a hangszeres szólisták is virtuóz és energikus szólókat mutattak be.

A műsorban a standardek mellett Equinox szerzemények is elhangzottak Orbay Lilla és Varga Nóra "Süni" érzékeny előadásában, de hallhattuk a virtuóz zongorista Kapolcsi-Szabó Levente egy eklektikus, több stílust magába foglaló saját szerzeményét is. Sebestyén Patrik trombitán bizonyította, hogy nem véletlenül nyerte el idén az év fiatal jazz-zenésze címet. Majsai Roland ötletes dobszólókkal és humoros megoldásokkal játszott a nagyon pontos, és a műsort egy izgalmas basszusgitár intróval kezdő Kuti Laurával közös ritmusszekcióban. Természetesen Virág Benedek gitárjátéka is hibátlan volt, a házigazda nagyöregek Csuhaj Barna Tibor bőgő, Jeszenszky György dob és Márkus Tibor zongora játéka mellett.

-dsc0018.jpg


-dsc0040.jpg


-dsc0046.jpg


-dsc0053.jpg


-dsc0055.jpg


-dsc0059.jpg


-dsc0062.jpg


-dsc0068.jpg


-dsc0084-1.jpg


-dsc0121.jpg


-dsc0125.jpg


-dsc0131.jpg


Márkus Tibor felhívta a közönség figyelmét, hogy a nyári szünet előtt egy jazzesemény még megrendezésre kerül Solymáron. Június 15-én az Apáczai Csere János Művelődési Ház Jazz Weekend-jén kettős lemezbemutató koncert lesz. A 25 éves Equinox zenekar jubileumi albumát mutatja be számos sztárvendéggel. A másik jól ismert fellépő az Elek István Quartet is ezen az estén ismerteti meg a közönséggel CD-n is kapható új műsorát. Az ingyenes programra mindenkit szeretettel várnak a ház szervezői és Márkus Tibor a program művészeti vezetője.

Vissza a hírekhez