JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

ISMÉT JAZZ A MESEHÁZ UDVARÁN

2019. szeptember 12-én, 19 órától a Jazz-csütörtök a Meseházban koncertsorozat újabb fejezetének fellépője a BÁGYI BALÁZS NEW QUARTET. Az együttes nem ismeretlen a békéscsabai közönség előtt, hiszen a tavaly megrendezett Jazz-piknik keretében is bemutatkozott a formáció, Pocsai Kriszta énekesnővel felékszerezve.

2019-09-12-bagyi-balazs.jpg


A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, aki húszas évei óta vezeti saját zenekarait. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élményt nyújt.

Jelenlegi együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei: a Hollandiában végzett szaxofonos titán Soso Lakatos Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma-díjas zongorista Oláh Dezső, valamint Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse Oláh Péter.

A zenekar számos európai jazz fesztiválon játszott az elmúlt években, illetve sikert arattak jónéhány neves európai klubban is. Sőt, még Kínába is eljutottak.

2016-ban Pocsai Krisztával közösen elkészített „Homage to Shakespeare” lemezüket  a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta, majd  az együttes az év zenekara címet nyerte el a JazzMa.hu közönségszavazásán.

A formáció repertoárja a zenekarvezető szerzeményeire épül, Bágyi Balázs 2016-ban az év zeneszerzője lett.

A békéscsabai koncert fellépői: Soso Lakatos Sándor – szaxofon, Horváth Balázs – zongora, Oláh Péter – bőgő, Bágyi Balázs – dob.


bbnq.jpg


Helyszín: Meseház udvara, Békéscsaba, Békési út 17. Információ: 06-66/326-370.

A koncert eső esetén is meg lesz rendezve, benn a Meseházban.

Mindenkit szeretettel várunk!

A koncert támogatója: az NKA Hangfoglaló Program.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez