JazzMa

Friss Hírek

Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Jazz a Magyar Kultúra Napján

Január 22-én van a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon tartott rendezvények, megemlékezések témája mára már messze túlmutat a Himnusz megírásának és jelentőségének taglalásán. A különböző programokról történő beszámolókat meghagyom az erre hivatott sajtótermékeknek, én csak a Józsefvárosi Galériában tartott jazzkoncertről írok pár sort. A félreértések elkerülése végett a koncert lezárása volt a Józsefvárosban az egész napos rendezvénysorozatnak.

A fellépő duó egyik tagja, Oláh Szabolcs egyébként józsefvárosi lakos, ezért került sor meghívására, persze kvalitásainak figyelembevétele mellett. Aki figyelemmel kíséri a magyar jazz történéseit, az már valószínűleg kitalálta a duó másik tagját, Cseke Gábort, hiszen 2017-ben már megjelent egy közösen készített lemezük „Message from the Sun” címmel. Erről a lemezről egy nagyon pozitív lemezkritika is megjelent a jazzma.hu-ban:

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/olah-szabolcs/message-from-the-sun/kritika/olah-szabolcs-message-from-the-sun/

Meg kell vallanom, a koncert után nem tudnék újat/mást írni, csak ismétléseket és egyetértéseket. Rövidke koncert volt, a lemezen szereplő 12 „message”-ből csak hatnak az előadását halhattuk a gitár-zongora duó előadásában. Az elhangzott számok a következők voltak (Oláh Szabolcs magyarul konferálta be a kompozíciókat, a lemezen szereplő angol címek már az én kiegészítésem.):

1. Áldás (Blessing)

2. Élő gondolat (Living Thought)

3. Titkos ajtó (Secret Door)

4. Jó szél (Good Wind)

5. Napról napra (Day After Day)

6. A Nap üzenete (Message from the Sun)


20200122-192550.jpg


20200122-192559.jpg


20200122-192607.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez