JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Felhívás jazz zenei előadóművészek számára

A 40/2020 (III.11.) Korm. rendelettel Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben a Kultúráért Felelős Államtitkárság kialakította az előadóművészeti szféra támogatásának rendszerét. A kialakult helyzetben a támogatás lehetőséget kíván teremteni az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására, valamint arra, hogy a pandémiás időszak elmúltával aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek.

Budapest Music Center felkérést kapott arra, hogy pályázati felhívást tegyen közzé a jazz zenei műfaj előadóművészei számára a fenti célokhoz kapcsolódóan.
A pandémiás időszakban a jazz zenei előadóművészek is elveszítették a közönségükkel való találkozások lehetőségét, hiszen nem adottak a koncertek, előadások, klubesemények megrendezésének és megtartásának fórumai és lehetőségei, és ez nemcsak a kulturális életben jelentett hiányt, de anyagi veszteségként érte az alkotókat is.

Jelen pályázati felhívás megteremti annak lehetőségeit, hogy a pandémiás időszak elmúltával, a veszélyhelyzet utáni időszakban az érintett előadóművészi kör fellépéseit központi forrásból finanszírozva a kultúrában is újrainduljon az élet.

További információk és a pályázati felhívás szövege az alábbi linken olvasható:

https://bmc.hu/hirek/koszonjuk-magyarorszag-jazz-palyazat?fbclid=IwAR2_9_bk3vZwVGBBcTgGiWJdC6LwEy6CuB6Tn26eXylgnUVrwjOYzNKEAQE


mjszlogo.jpg

Vissza a hírekhez