JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2020. augusztus 03.
Rejtvény – 2020 augusztus2020. augusztus 02.
Mi újság? - Tommy Vig2020. augusztus 02.
Heath, Jimmy: Love Letter2020. július 30.
Gold, Matt: Imagined Sky2020. július 27.
Szombat a Jedermannban2020. július 26.
JazzUp – Salvai Ádám2020. július 23.
Elek István 65!2020. július 17.

Hírek

Lemezajánló (2020.07.06-12.)

Íme egy újabb szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból. A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik. Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

  • Ricardo Grilli – 1962 (Tone Rogue Records)

A Brazíliában született, de New York jazz életét erősítő gitáros egyre felkapottabb az amerikai kontinensen. Új lemezére egy igazi all-star csapatot rakott össze – Mark Turner, Kevin Haynes, Joe Martin, Eric Harland. Sokat fogunk róla hallani a jövőben…


1-1.jpg


  • Maceo Parker – Soul Food: Cooking with Maceo (Mascot Records)

Az old school funk nagymestere megint kifőzött valamit. Egy kis visszatekintés a nagyokra… James Brown, Allen Toussaint, The Meters, Dr.John, és persze Prince.


2-2.jpg


  • David Gilmore – From Here to Here (Criss Cross Jazz)

Az amerikai gitáros zongora-bőgő-dob kíséretet választott maga mögé, nem utolsó sorban logisztikai elvek alapján… így könnyebb koncertezni.


3-2.jpg


  • Joshua Redman – Round Again (Nonesuch)

A 26 évvel ezelőtt megjelent „Moodswing” zenekara újra tettre kész. Redman, Brad Mehldau, Christian McBride és Brian Blade 7 új számmal jelentkezik.


4-2.jpg


  • Gerald Clayton – Happening, Live at The Village Vanguard (Blue Note)

Az amerikai zongorista rögtön egy fergeteges koncert felvétellel debütál a Blue Note kiadónál. Logan Richardson, Walter Smith III., Joe Sanders, és Marcus Gilmore a játszótársak.


5-2.jpg


  • Eddie Henderson – Shuffle and Deal (Smoke Sessions Records)

Herbie Hancock egykori zenekarának trombitása új lemezére egy világválogatottat szedett össze. A doboknál egy egykori „Headhunter”, a már ikonná vált Mike Clark.


6-2.jpg


  • Dae Han - Blue (Aloha Got Soul)

Egy érdekesség Hawaii szigetéről. Dae Han dobos leginkább Shing02 japán rapper kísérője volt az amerikai turnékon… most úgy döntött, hogy elmerül a trip-hop, jazz,house keverékében. Hagyományos jazz kedvelőknek kerülendő!


7-1.jpg

Vissza a hírekhez