JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Egy kis szombat esti jazz-rock Újpesten

Az Újpesti Rendezvénytér 2. emelet magasságában lévő teraszán a nyári szombat estéken könnyűzenei koncerteket rendeznek, amire én a múlt évben figyeltem fel. Egy kis szórakozás a nem nyaralásukat töltő kikapcsolódásra vágyóknak. A sorozatba időnként jazz, vagy jazzes produkciók is bekerülnek, így sikerült a múlt évben itt meghallgatnom a Kozma Orsi Quartet-et, az idei sorozat pedig a Dresch Vonós Quartett-el indult (erről nyaralás miatt hiányoztam).

Most szombaton ismét nem egy pop produkció, hanem egy jazz-rock koncert került sorra, a Tomor Barnabás Trio fellépésével. Őszintén bevallom, hogy korábban még soha nem hallottam őket, sem Tomor Barnabás egyéb formációját sem, mindamellett, hogy a zenekarvezető nevét ismertem.


20200725-200920.jpg


A zenekar mostani összetételében 2019 óta működik, a tagok név szerint: Tomor Barnabás – basszusgitár, Usztics Péter – gitár, Szumper Ákos – dob.

Az egyórás koncerten csak saját szerzeményeket játszottak: 99%-ban Tomor Barnabástól, és volt 2 darab Szumper Ákostól is. Ezekben hol a jazz, hol a rock dominált, ahogy ez már a jazz-rock-ban szokásos. A számok címeit részben nem mondták be, amit pedig konferáltak, azt nem értettem tisztán. A zenészek biztos hangszertudása segített elkerülni a jazz-rock műfajban gyakran előforduló „üresjáratokat”, a zenei show elemeket, inkább játszották a saját zenéjüket. Egyes számokban előre felvett elektronikus háttér effektusokkal dúsították a zenei alapokat, de ez a hangerő miatt csak a számok elején volt hallható, egyébként mintha nem is lett volna.

Az esőre hajló időjárásra tekintettel a koncertet nem a szabadtéri teraszon tartották meg, hanem fedett térben. Szabadtéri koncert esetén a nem túl közeli lakótelepen is élvezhették volna a koncertet, így viszont a belső térből menekült el jelentős számú látogató, részben a hangerő, részben pedig a szokásosnál keményebb zene miatt.

Akik maradtak, azoknak – a hosszú tapsból ítélve – tetszett a produkció, kaptunk is egy ráadást az órás koncert végén. A jazz-rock és kemény rock stílus kedvelőinek csak ajánlani tudom a zenekart.


20200725-201403.jpg


20200725-204855.jpg


20200725-204900.jpg


20200725-204910.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez