JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Dr.Peller Jazzband - Évadnyitó Jazz Klub Pilisszentivánon

Gyémánt Étterem - 2020. 09. 11., péntek 19.00.

A harmadik évadját kezdte meg a Gyémánt Jazz Klub Pilisszentivánon, a dr.Peller Jazzband vezetésével, az események miatt elmaradt április klub után. A jazzklub koncertjei minden hónap második péntek estéjén 19.00 órától kezdődnek.

Az évadnyitón csak a házigazda zenekar lép fel hagyományosan, ezért készült a közönségnek néhány új dallal is. Egyrészt Charlie Parker 100. születésnapjára reflektálva az együttes a koncertet a „Billie’s Bonce” című Parker bluessal kezdte, majd Duke Ellington „Do Nothing Till You Hear from Me” című szerzeményével folytatta, amelyet a zenekar saját hangszerelésben adott elő, a téma után dupla tempójú szólókkal.

A koncert elő „félidejében” csaknem kizárólag bluesokat játszott a zenekar, a következő a „Sandu” volt Clifford Brown-tól, majd egy Peller szerzemény, a „Népies Blues” hangzott el, amelyet ezúttal Peller György szopránszaxofonon adott elő. Következő blues a „Footprints” volt Wayne Shorter-től, a zenekar első lemezén hallható feldolgozásban, Kovács Tamás 6/8-adból 4/4-be tartó gitárszólója után Kozák Zoltán basszusgitáros és Hegedüs Zsuzsanna énekesnő „felelgetős” szólójával. Ezután megszakítva a bluesok sorát, a „September in the Rain” című swing következett, majd az első félidő a „Summertime”-mal fejeződött be, amelyet funky-ban adott elő a zenekar.

A koncert második része Hegedüs Zsuzsanna történetfelolvasásával kezdődött, amelyben egy 110 éves ember mesélt az életéről, elmondva azt, hogy mindig itt az idő arra, hogy megtegye mindenki, amit meg szeretne tenni, nincs idő a halogatásra. Ezért aztán ismét Parker-re emlékezve és a történetre reagálva a „Now’s the Time”-mal folytatódott a koncert. Ezután a „You and the Night and the Music” című dal hangzott el ismét a zenekar saját feldolgozásában swinges lüktetéssel, majd egy új Peller szerzemény, – amely már a zenekar második lemezére van szánva – a „Morning Blues” című sajátos, major akkordokkal tűzdelt blues hangzott el.

Ezeket Horace Silver szerzeményei követték, elsőként a latinos lüketetésű „Song for My Father”, majd pedig a bluesos „Sister Sadie”. Utolsó előttiként egy most először elhangzó standard-et játszott a zenekar, Herbie Hancock „Cantaloupe Island”-jét, majd a koncert a „Sraighten Up and Fly Right” című Nat King Cole dallal fejeződött be.

A koncert jó hangulatú volt a közönség egyöntetűen fejezte ki tetszését a különféle hangulatú és stílusú számok után. A záró szám után Kovács Tamás elkészítette az elmaradhatatlan koncert utáni „szelfit” a zenekarral és a közönséggel.


dsc-0944-a.jpg


dsc-0988-a.jpg


dsc-1004-a.jpg


dsc-1051-a.jpg


119169945-3370688829677807-1779896876238233027-o.jpg


A jazzklub következő alkalommal október 9-én pénteken lesz, dr.Dorogi Ákos zongorista vendégszereplésével.


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez